Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι – Το σωματείο της COSCO αποκτά δικό του κανάλι στο YouTube

Το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ στην Cosco αποκτά δικό του κανάλι στο YouTube και το εγκαινιάζει με ένα πολύ ωραίο βίντεο, πλήρως κατατοπιστικό για τους αγώνες των εργατών, την κατάσταση που αντιμετώπιζαν πριν την ίδρυση του σωματείου και τις νίκες που έχουν πετύχει.

Το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ στην Cosco αποκτά δικό του κανάλι στο YouTube και το εγκαινιάζει με ένα δεκάλεπτο ενημερωτικό βίντεο, πλήρως κατατοπιστικό για τους αγώνες των εργατών, την κατάσταση που αντιμετώπιζαν πριν την ίδρυση του σωματείου και τις νίκες που έχουν πετύχει.

Δούλευαν κόντρα βάρδιες, ακόμα και 16ωρα, χωρίς διάλειμμα, χωρίς μέτρα ασφαλείας, χωρίς να δηλώνονται καν τα εργατικά ατυχήματα, χωρίς να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά και όλα αυτά διαφημίζονταν μάλιστα ως “εργασιακός παράδεισος” από όλες τις κυβερνήσεις, διαχρονικά.

Έμαθαν όμως στην πράξη ότι κανείς δε θα τους βοηθήσει να βρουν το δίκιο τους και να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αν δε φροντίσουν οι ίδιοι για αυτό, με τον αγώνα τους. Και ξέρουν πως παρά τα παχιά λόγια περί εθνικής ενότητας, υπάρχουν δύο Ελλάδες, αυτή των εκμεταλλευτών και αυτή των θυμάτων της εκμετάλλευσης. Κι όσοι το συνειδητοποιούν έχουν μόνο έναν δρόμο μπροστά τους…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: