Επιστολή εργαζόμενου στον «Σκλαβενίτη»: «Πίσω από τις φανταχτερές και γιορτινές διαφημίσεις, στα σούπερ μάρκετ η πραγματική κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη όσο και ανθυγιεινή»

“Ο εργαζόμενος πρέπει να χρησιμοποιήσει τη δική του αξιοπρεπή και υπεύθυνη δύναμη, που δεν είναι άλλη από την απεργία. Κάνουμε lockdown στην πολιτική κυβέρνησης – εργοδοσίας! Υπερασπιζόμαστε την υγεία και τα δικαιώματά μας! 26 Νοέμβρη απεργούμε.”

«Κάνουμε lockdown στην πολιτική κυβέρνησης – εργοδοσίας! Υπερασπιζόμαστε την υγεία και τα δικαιώματά μας! 26 Νοέμβρη απεργούμε.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι το ωράριο, την άδεια, τα ρεπό και το δικαίωμά μας να μιλάμε ελεύθερα και να αναπτύσσουμε συνδικαλιστική δράση, δηλαδή να διεκδικούμε τις ανάγκες μας δεν τα διαπραγματευόμαστε επειδή είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μας!», αναφέρει ο Γ. Π. εργαζόμενος στον Σκλαβενίτη, με επιστολή του προς το portal 902.gr.

Αναφέρει:

«Πίσω από τις φανταχτερές και γιορτινές διαφημίσεις, πίσω από τα λόγια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στα σούπερ μάρκετ η πραγματική κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη όσο και ανθυγιεινή.

Την ίδια στιγμή που οι εργοδοσία και οι μέτοχοι σε αναπαυτικές καρέκλες τους μετράνε κατακόρυφη αύξηση των κερδών τους, μακριά και έξω από τα καταστήματα, εμείς μέσα σε αυτά βλέπουμε την κατάσταση να χειροτερεύει.

Έχουν μετατρέψει τη βάρδια σε λάστιχο με μισθούς χαρτζιλίκι, αλλάζοντάς μας απανωτά πόστα, κόβοντας τις άδειες και τα ρεπό, με τις απλήρωτες υπερωρίες να έχουν γίνει καθημερινότητα, για να τις πάρουμε σε ρεπό, κάποια στιγμή στο μέλλον. Και όλο αυτό το μείγμα σε συνθήκες μηδενικής προστασίας για εμάς από τον κίνδυνο του κορονοϊού και της εξάπλωσής του σε εμάς και τις οικογένειές μας.

Η εξάντληση έχει γίνει καθημερινότητα, αφού δεν αναπληρώνεται για καιρό, έχουμε φτάσει σε σημείο να παίρνουμε ένα ρεπό όταν το παίρνουμε και να το θεωρούν και προνόμιο. Μπαίνουμε στα καταστήματα και δεν ξέρουμε ούτε σε ποιο πόστο θα δουλέψουμε, ούτε μέχρι τι ώρα θα δουλέψουμε.

Με λίγα λόγια κάνουμε λίγοι την δουλειά που έπρεπε να κάνουν πολύ περισσότεροι…

Με αυτά τα δεδομένα είναι αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αντέξουμε, ακόμα και αν βρεθεί το εμβόλιο, εμείς θα μετράμε πέρα από τους συναδέλφους μας που κόλλησαν κορονοϊό την ώρα της δουλειάς, επαγγελματικές ασθένειες που θα προκύψουν από την συνεχόμενη υπερκόπωση.

Αυτή η κατάσταση επιδιώκουν κυβέρνηση και εργοδοσία να είναι η καθημερινότητά μας, όπως ήρθαν για να μείνουν τα μνημόνια στα οποία μας καλούσαν τότε για χρόνια να κάνουμε υπομονή και θα περάσουν, οι Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην πρώτη φάση της πανδημίας και του lockdown που παραμένουν, όπως παραμένει ότι χτυπά το εισόδημα και τα δικαιώματά μας για την επόμενη κυβέρνηση χτίζοντας εμπόδια ψηλότερα από αυτά που ήδη ζούμε.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική όταν επιχειρούν να μας βάλουν απέναντι στους γονείς, τα αδέρφια και τους φίλους μας καταναλωτές, φτάνοντας στο σημείο να μας λένε πως δουλεύουμε για τους καταναλωτές και τις ανάγκες τους. Ότι δηλαδή κόπτονται για την σίτιση του κόσμου, την ίδια στιγμή που τα κέρδη τους από την ανάγκη του κόσμου για σίτιση χτυπάνε κόκκινο.

Σε όλα αυτά λοιπόν ο εργαζόμενος πρέπει να χρησιμοποιήσει τη δική του αξιοπρεπή και υπεύθυνη δύναμη, που δεν είναι άλλη από την απεργία. Κάνουμε lockdown στην πολιτική κυβέρνησης – εργοδοσίας! Υπερασπιζόμαστε την υγεία και τα δικαιώματά μας! 26 Νοέμβρη απεργούμε.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι το ωράριο, την άδεια, τα ρεπό και το δικαίωμά μας να μιλάμε ελεύθερα και να αναπτύσσουμε συνδικαλιστική δράση, δηλαδή να διεκδικούμε τις ανάγκες μας δεν τα διαπραγματευόμαστε επειδή είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μας!

Για αυτό στην απεργία διεκδικούμε όλες οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης να γίνουν πλήρεις και οι ορισμένου χρόνου να γίνου αορίστου. Να σταματήσει το αίσχος της κυριακάτικης δουλειάς.

Για να υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς αλλά και στην μεταφορά μας σε αυτούς στα ΜΜΜ, να γίνονται μαζικά τεστ Covid με ευθύνη της εργοδοσίας.

Να επιταχθεί ΤΩΡΑ ο ιδιωτικός τομέας Υγείας!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: