Δουλειά μέχρι θανάτου – Νεκρός 65χρονος οικοδόμος στο Ηράκλειο, σε επισκευή χωρίς μέτρα προστασίας

Ένας 65χρονος οικοδόμος από το Ηράκλειο είναι το νέο θύμα που έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια λίστα, δείχνοντας με τραγικό τρόπο πως τα όρια συνταξιοδότησης είναι απάνθρωπα, ιδίως για όσους δουλεύουν ως χειρώνακτες σε βαριά κι ανθυγιεινά επαγγέλματα.

“Επιστροφή στην κανονικότητα” στον κόσμο της εκμετάλλευσης σημαίνει αίμα και εργατικά δυστυχήματα. Ένας 65χρονος οικοδόμος από το Ηράκλειο είναι το νέο θύμα που έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια λίστα, δείχνοντας με τραγικό τρόπο πως τα όρια συνταξιοδότησης είναι απάνθρωπα, ιδίως για όσους δουλεύουν ως χειρώνακτες σε βαριά κι ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Το δυστύχημα έλαβε χώρα στο κέντρο του Ηρακλείου, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με τον 65χρονο οικοδόμο να πέφτει στο κενό από τον 4ο όροφο, ενώ εκτελούσε εργασίες επισκευής. Το μόνο μέτρο προστασίας που είχε όμως ήταν τα γάντια… Το ασθενοφόρο που έσπευσε στο σημείο (βλέπε φωτό) με τους διασώστες του ΕΚΑΒ δεν μπόρεσε να τον κρατήσει στη ζωή.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει τα εξής:

«Ένα νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγο στο κέντρο του Ηρακλείου, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με θύμα τον συνάδελφο Α.Κ. ηλικίας 65 ετών, έπειτα από πτώση από τον 4ο όροφο σε επισκευή.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου βρέθηκε στο τόπο του δυστυχήματος όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας.

Είναι θλιβερό συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους στο μεροκάματο γιατί είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είτε η πενιχρή σύνταξη δεν φτάνει ώστε να ζήσει την οικογένεια του με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια του Συνδικάτου μας και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι και οργανωμένα, μαζί με το Συνδικάτο, να παλέψουμε για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: