Διαμαντής Μαυροδόγλου: “Κανένας δεν μπόρεσε ούτε θα μπορέσει να βάλει το εργατικό – λαϊκό κίνημα στο «γύψο»”

“Εμείς που ζήσαμε τη βία και την τρομοκρατία του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε πως αυτή η αυταρχική – τρομοκρατική πορεία του συστήματος συνεχίζεται στις νέες συνθήκες, σύμφωνα με τις σημερινές απαιτήσεις του κεφαλαίου, που όλες οι κυβερνήσεις υπηρετούν.”

Δήλωση του Διαμαντή Μαυροδόγλου, πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ιστορικού στελέχους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, στο Ριζοσπάστη:

«Εμείς που ζήσαμε τη βία και την τρομοκρατία του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε πως αυτή η αυταρχική – τρομοκρατική πορεία του συστήματος συνεχίζεται στις νέες συνθήκες, σύμφωνα με τις σημερινές απαιτήσεις του κεφαλαίου, που όλες οι κυβερνήσεις υπηρετούν. Ομως, όσα αυταρχικά κατασταλτικά νομοθετικά μέτρα πάρθηκαν στο παρελθόν, οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους τα ανέτρεψαν και τα κατάργησαν στην πράξη. Αυτό μαρτυρά η αγωνιστική ιστορική πορεία του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην πατρίδα μας, που και σήμερα συνεχίζεται. Ετσι επιβλήθηκαν το δίκαιο, οι ελευθερίες, τα δικαιώματα και οι εργατικές – λαϊκές κατακτήσεις. Αυτό θα γίνει και σήμερα, γιατί κανένας δεν μπόρεσε ούτε θα μπορέσει να βάλει το εργατικό – λαϊκό κίνημα στο «γύψο». Η εργατική τάξη και ο λαός, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα καταργήσουν στην πράξη αυτόν τον αυταρχικό, τρομοκρατικό νόμο.»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: