Δεν πέρασε των εργατοπατέρων στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» – Η προσωρινή διοίκηση καλεί σε δυναμικό «παρών» στις αρχαιρεσίες τη Δευτέρα 24 Αυγούστου

Το σχέδιο ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ) να μπλοκάρουν τις εκλογές έπεσε στο κενό! Προχωράμε στις αρχαιρεσίες! Βήμα- βήμα, όλοι μαζί, χτίζουμε τη δημοκρατική συλλογική λειτουργία του Σωματείου μας!

«Το σχέδιο ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ) να μπλοκάρουν τις εκλογές έπεσε στο κενό! Προχωράμε στις αρχαιρεσίες! Βήμα- βήμα, όλοι μαζί, χτίζουμε τη δημοκρατική συλλογική λειτουργία του Σωματείου μας!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» «Η Πρόοδος», με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου «που δίνει το “πράσινο φως” στην προσωρινή διοίκηση να προχωρήσει στις αρχαιρεσίες που έχει ήδη προκηρύξει με τον όρο η προσωρινή διοίκηση να μην εγγράψει νέα μέλη που δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι».

Παράλληλα, η προσωρινή διοίκηση καλεί σε δυναμικό «παρών», «στην 1η Εκλογοαπολογιστική (Ε/Α) Συνέλευση για την πραγματοποίηση αρχαιρεσιών για Διοικητικό Συμβούλιο και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της Ομοσπονδίας ΠΟΕΔΗΝ, τη Δευτέρα 24/8/2020, στις 11 π.μ.,  στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου. Εάν δεν υπάρξει απαρτία, θα προχωρήσουμε με βάση το καταστατικό σε 2η και 3η Ε/Α Συνέλευση αρχές Σεπτεμβρίου».

Συγκεκριμένα η προσωρινή διοίκηση αναφέρει τα εξής:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι κύριοι υπεύθυνοι για την παράλυση του Σωματείου μας τα τελευταία χρόνια προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην προσωρινή διοίκηση, προκειμένου να μπλοκάρουν την επαναλειτουργία του Σωματείου. Επιστράτευσαν ψέματα για τα μέλη της προσωρινής διοίκησης και για τη ΔΑΣ, αλλά έπεσαν όλα στο κενό. Στράφηκαν με μένος ενάντια στο κάλεσμα της προσωρινής διοίκησης να γραφτούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Σωματείο.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης ο πρόεδρος και η δικηγόρος της ΠΟΕΔΗΝ εμφάνισαν νόμο που αναγνωρίζει το δικαίωμα του μέλους Σωματείου μόνο στους μόνιμους και στους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Επικαλέστηκαν ότι οι συμβασιούχοι, δηλαδή οι συνάδελφοι, που δουλεύουμε μαζί στο νοσοκομείο τρία, εφτά και δέκα χρόνια, θα νοθεύσουν το σώμα!!! Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε το θράσος να πει στη δικαστικό ότι εάν προχωρήσουμε στις εγγραφές, θα πετάξει το Σωματείο μας εκτός ΠΟΕΔΗΝ!

Πραγματικά είναι απορίας άξιο το πώς μια μεγάλη Ομοσπονδία όπως η ΠΟΕΔΗΝ αποδέχεται να μη λειτουργεί για χρόνια το Σωματείο στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας και την ίδια ώρα μπαίνει επικεφαλής στην προσπάθεια να αποκλειστούν από τα Σωματεία οι χιλιάδες συμβασιούχοι που δουλεύουν στη Δημόσια Υγεία. Συμβασιούχοι για τους οποίους δώσαμε αγώνες, οργανώσαμε απεργίες προκειμένου να μην απολυθούν, αλλά να μονιμοποιηθούν! ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ έδειξαν ποιοι πραγματικά είναι και τι επιδιώκουν!

Πετύχαμε μια πρώτη νίκη κόντρα σε όλους αυτούς! Η απόφαση από το Πρωτοδικείο δίνει το “πράσινο φως” στην προσωρινή διοίκηση να προχωρήσει στις αρχαιρεσίες που έχει ήδη προκηρύξει με τον όρο η προσωρινή διοίκηση να μην εγγράψει νέα μέλη που δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι. Όμως προσωρινά οι παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ έβαλαν φρένο στις εγγραφές συναδέλφων μας που εργάζονται με σύμβαση. Δεν τους αναγνωρίζουν το δικαίωμά τους να είναι μέλη στο Σωματείο του νοσοκομείου όπου εργάζονται, δεν τους αντιμετωπίζουν ισότιμα. Δεν είναι σύμπτωση ότι ακριβώς το ίδιο κάνουν και οι κυβερνήσεις! Εχθρεύονται την ενότητα των εργαζομένων! Στρέφονται ενάντια στο καταστατικό του Σωματείου μας και ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας των εργαζομένων του νοσοκομείου μας.

Αναρωτιέται κι ο κάθε καλόπιστος τι εννοούν “νοθεία”; Η ισότιμη συμμετοχή των συμβασιούχων στα Σωματεία θα “νόθευε” τους συσχετισμούς που επιθυμούν όσοι μας κυβερνούν! Θα έβαζε σοβαρά εμπόδια στην αντιυγειονομική – αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται χρόνια!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Νιώθουμε την ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι η δικαστική απόφαση δεσμεύει μόνο την προσωρινή διοίκηση! Δεν δεσμεύει το Σωματείο εσαεί, ούτε σωματεία του κλάδου που ήδη έχουν γράψει τους συμβασιούχους! Τώρα το γνωρίζουμε! Η ενότητα των εργαζομένων στο νοσοκομείο μας, η εγγραφή νέων μελών, η δημοκρατική συλλογική λειτουργία του κερδίζεται με αγώνα, χτίζεται καθημερινά με τη δράση του Σωματείου, τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων. Δεν χτίζεται ούτε ξηλώνεται με νόμους! Κι όσοι επικαλούνται αντιδραστικούς νόμους είναι απέναντί μας!

Προχωράμε σε αυτή τη φάση στην εγγραφή των μόνιμων γιατρών που άδικα και αντικαταστατικά τους στερούσαν το δικαίωμα να γραφτούν στο Σωματείο.

Σας καλούμε να απομονώσετε τις παρατάξεις που παρέλυσαν το Σωματείο μας τόσα χρόνια, που μας άφησαν ανυπεράσπιστους στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια. Όλους αυτούς που μας θέλουν διαιρεμένους μεταξύ μας, γιατί αυτό βολεύει τα κόμματα που υπηρετούν!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Σχέδια που στρέφονται τελικά ενάντια σε κάθε εργαζόμενο τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε! Σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό της προσωρινής διοίκησης και να βοηθήσετε να εκπληρώσουμε το καθήκον που αναλάβαμε για αρχαιρεσίες τον Σεπτέμβριο, για την ενότητα όλων των εργαζομένων του χώρου, για τη δημοκρατική συλλογική λειτουργία του συλλόγου μας!

Σας καλούμε σε δυναμικό “παρών” στην 1η Εκλογοαπολογιστική (Ε/Α) Συνέλευση για την πραγματοποίηση αρχαιρεσιών για Διοικητικό Συμβούλιο και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της Ομοσπονδίας ΠΟΕΔΗΝ, τη Δευτέρα 24/8/2020, ώρα 11 π.μ.  στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου. Εάν δεν υπάρξει απαρτία, θα προχωρήσουμε με βάση το καταστατικό σε 2η και 3η Ε/Α Συνέλευση αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: