Δεν είναι τα “παιδιά με τα μηχανάκια”, είναι εργαζόμενοι! – Καμία διανομή μες στον χιονιά!

Δεν τους λείπει το φιλοδώρημα, κατοχυρωμένα δικαιώματα τους λείπουν. Αν σε αυτή την εικόνα σε σοκάρει ο χιονιάς κι όχι η δικτατορία του αφεντικού, μάλλον κάτι βλέπεις λάθος…

Μαζί με τον χιονιά και η Μήδεια, προελαύνει η εργοδοτική αυθαιρεσία. Η οποία είναι παντός καιρού και δεν αντιμετωπίζεται απλώς με ένα αδιάβροχο ή εσωθερμικά.

Η εικόνα έρχεται από τον Διόνυσο (πρακτορείο Eurokinissi) και την αλιεύσαμε από το in.gr. Ένας διανομέας έχει καλυφθεί με χιόνι, καθώς παραδίδει την παραγγελία. Και το βασικό εμπόδιο δεν είναι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες αλλά η εργοδοτική αυθαιρεσία, που βάζει πάνω απ’ όλα το κέρδος και δεν διακόπτει ούτε μια μέρα τη διανομή (και δευτερευόντως τους πελάτες που τη νομιμοποιούν).

Αν βλέπουμε αυτή την εικόνα και εστιάζουμε στο χιόνι που καλύπτει τον διανομέα, το αφήνουμε να σκεπάσει και την εγκληματική ευθύνη του αφεντικού που στέλνει τους διανομείς στο μεροκάματο του θανάτου, στην παγωνιά και τους ολισθηρούς δρόμους. Και αν νομίζει κανείς πως αρκεί ένα γενναίο φιλοδώρημα ως “αποζημίωση”, δε βοηθά κανέναν εργαζόμενο να βρει το θάρρος και να αντιμετωπίσει τον ταξικό του αντίπαλο, να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και να απαιτήσει να μην εργαστεί σε συνθήκες που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Αυτό ακριβώς ζητάει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής. Να παρθούν άμεσα μέτρα και να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία.

Το Συνδικάτο, «καλεί όλους τους συναδέλφους διανομείς να αρνηθούν σε αυτές τις συνθήκες τη διανομή με μηχανάκι, να ειδοποιήσουν άμεσα σε περίπτωση που εξαναγκάζονται να δουλέψουν με το χιονιά».

Η κυβέρνηση και οι εργοδότες, τονίζει, «πρέπει άμεσα να πάρουν μέτρα για τη προστασία και ασφάλεια των διανομέων».

Πολλοί εργοδότες, σημειώνει, «ήδη προτείνουν στους διανομείς να χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα για τη διανομή, θέλοντας να μεταφέρουν ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες όλο το κόστος στους ίδιους τους εργαζόμενους».

«Απαιτούμε:

  • -Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία.
  • -Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων με ευθύνη της εργοδοσίας .
  • -Να ενταχτούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν με την ειδικότητα του διανομέα.

Δεν θα θυσιάσουμε την ζωή μας για τα κέρδη των αφεντικών!», καταλήγει η ανακοίνωση.

(τηλέφωνο άμεσης ανάγκης: 6940056703).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: