Δεν έδωσες δακτυλικό αποτύπωμα στο αφεντικό; Απολύεσαι!

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση μέλους του από τη SELLER Hellas, επειδή αρνήθηκε να δώσει το δακτυλικό του αποτύπωμα στην επιχείρηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρήσεις καταπατούν βάναυσα τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων τους, ενώ πριν λίγους μήνες έγινε γνωστό πως η εταιρεία “Ελλάκτωρ” δίνει ακόμα και οδηγίες για συμπεριφορά των υπαλλήλων κατά τις νυχτερινές τους εξόδους. Ο “Μεγάλος αδελφός” εξακολουθεί καθώς φαίνεται να εμπνέει μεγάλα τμήματα της εργοδοσίας, που αποθρασυμένη από την ανοχή ή και την αβάντα του νομοθετικού πλαισίου, αλλά και της -επιεικώς- πλημμελέστατης λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών, φτάνοντας τον έλεγχο των εργαζομένων σε νέα ύψη και τρομοκρατώντας όσους αντιστέκονται.

Έτσι λοιπόν, όπως καταγγέλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, την περασμένη Παρασκευή απολύθηκε τεχνικός, μέλος του σωματείου από την εταιρεία SELLER Hellas. Είχε προηγηθεί κάποιες βδομάδες πριν παρέμβαση του σωματείου απέναντι σε μέτρα κατάφωρης παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, ώστε να λειτουργούν πλήρως ως “ρομποτάκια”.

Πιο συγκεκριμένα, η εργοδοσία σχεδιάζει τη δημιουργία βάσης δεδομένων με δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα βιομετρικά στοιχεία, για “φέις κοντρόλ” στην είσοδο, αλλά και καταμέτρηση του τελευταίου νανοδευτερολέπτου εργασίας. Επιπλέον, σκοπεύει να εγκαταστήσει παντού κάμερες ώστε κατά δήλωση εκπροσώπου της εργοδοσίας  “να διαπιστώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πόσο παραγωγικό χρόνο χάνουν στη διάρκεια του ωραρίου τους”»!

Στους εργαζόμενους διανεμήθηκε “έντυπο συγκατάθεσης”, ώστε να εκχωρήσουν “οικειοθελώς” τα προσωπικά τους δεδομένα, με την προειδοποίηση πως τυχόν άρνηση θα επέφερε κυρώσεις. Αρχικά, η αντίδραση σωματείου και εργαζομένων εξανάγκασε σε υπαναχώρηση τον εργοδότη, που δήλωσε πως τελικά δε θα υλοποιήσει τις σχετικές αποφάσεις. Λίγο καιρό μετά όμως, απέλυσε εκδικητικά και παραδειγματικά έναν από τους πιο δραστήριους στη σχετική κινητοποίηση εργαζόμενο και συνδικαλιστή, προφασιζόμενος μάλιστα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης και πως δήθεν υπήρξε ο τελευταίος προσληφθείς, κάτι που το σωματείο καταγγέλλει ως ψευδές.

Η απάντηση του σωματείου σε αυτή την προφανή απόπειρα τρομοκράτησης των υπόλοιπων εργαζομένων, ώστε να σκύψουν το κεφάλι στη βιομετρική γαλέρα που τους επιβάλλεται έρχεται με κινητοποιήση του ΣΜΤ αύριο Τρίτη και ώρα 6.45 π.μ έξω από την επιχείρηση SELLER HELLAS.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: