Η αστική δικαιοσύνη νομιμοποιεί τη νοθεία στο ΕΚ Πάτρας

Με μια απαράδεκτη μεροληπτική απόφαση, το Δικαστήριο της Πάτρας δικαίωσε τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, που ζητούσαν τη συμμετοχή τους στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου της πόλης, ως αντιπρόσωποι σωματείων όπου διαπιστώθηκε αποδεδειγμένα εκτενής και χοντροκομμένη νοθεία.

Με μια απαράδεκτη μεροληπτική απόφαση, το Δικαστήριο της Πάτρας δικαίωσε τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, που ζητούσαν τη συμμετοχή τους στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου της πόλης, ως αντιπρόσωποι σωματείων όπου διαπιστώθηκε αποδεδειγμένα εκτενής και χοντροκομμένη νοθεία. Θυμίζουμε πως το Συνέδριο του ΕΚ Πάτρας πραγματοποιήθηκε πριν από δύο βδομάδες, με αποκλεισμένους τους νόθους αντιπροσώπους, παρά τη συστηματική προσπάθεια των εργατοπατέρων να παραλύσουν και να διακόψουν τις εργασίες του, και τη φαιδρή απόπειρά τους να αλλάξουν κλειδαριές στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου. Ενώ η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται δύο μέρες πριν τη διεξαγωγή εκλογών στο ΕΚΠ.

Άμεσα εκδόθηκε ανακοίνωση που συνυπογράφουν μια σειρά σωματεία της πόλης (Οικοδόμων Πάτρας, Ποτών – Τροφίμων Αχαΐας, Μετάλλου Αχαΐας, Τύπου – Χάρτου Αχαΐας, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αχαΐας, Φαρμακοϋπαλλήλων Αχαΐας, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου – παράρτημα Αχαΐας και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν.  Αχαΐας) που καταγγέλλει την προκλητική απόφαση κι αναφέρει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση των δικαστηρίων που αγνόησαν οφθαλμοφανή στοιχεία και έγγραφα για τις παρανομίες και νοθείες της ομάδας Νικολάου – Καραγεωργόπουλου στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Αγνόησαν προκλητικά την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, του ανώτερου οργάνου του Εργατικού Κέντρου, που δεν νομιμοποίησαν τους νόθους και πλαστούς αντιπροσώπους.

Είναι προκλητικό την ίδια στιγμή που έχει βουίξει όλη η Πάτρα για τις παρανομίες τους να νομιμοποιούν αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί από σωματεία -φαντάσματα, σωματεία που δεν έχουν κάνει καν εκλογές, από σωματεία που έχουν ψηφίσει πεθαμένοι.

Δεν έχουμε αυταπάτες! Το δίκιο μας δεν κερδίζεται σε αίθουσες δικαστηρίων, το επιβάλλουμε με αγώνες και σκληρή πάλη. Σε αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους συνδικαλιστικές, τα σωματεία τους να μην αποδεχτούν την προκλητική και άδικη απόφαση των Δικαστηρίων. Με τη δράση τους να ακυρώσουν στην πράξη την προσπάθεια εργοδοσίας και μηχανισμών να κρατήσουν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με νύχια και με δόντια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης μας, να περιφρουρήσουν και με την παρουσία τους όλες αυτές τις μέρες και την Κυριακή τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων. Κανένας νόθος δεν θα πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες!

Δεν κάνουμε πίσω! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Έξω η νοθεία από τα Σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας!

Ούτε βήμα πίσω!!

Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχο των αφεντικών!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: