Απολύθηκε μόλις γνωστοποίησε τη συνδικαλιστική του ιδιότητα! – Προκλητική απόλυση συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στην Καβάλα

Η εταιρία “Δ. Ευστρατίου ΑΕ” απέλυσε τον πρόεδρο των Εμποροϋπαλλήλων Γ. Γιαγκίδη, που είχε αρνηθεί να εργαστεί χωρίς να έχει προσληφθεί, ενώ διαμαρτυρήθηκε για τους όρους εργασίας στη σύμβαση που το προτάθηκε, με απολαβές κάτω από τον κατώτατο μισθό, χωρίς τριετίες και επιδόματα!

Την περασμένη βδομάδα η εταιρία “Δ. Ευστρατίου ΑΕ” που δραστηριοποιείται στο εμπόριο και τα logistics, απέλυσε τον Γιάννη Γιαγκίδη. Ο λόγος; Ότι ενημέρωσε την εργοδοσία για την συνδικαλιστική του ιδιότητα, ως πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας. Προηγουμένως είχε αρνηθεί να εργαστεί χωρίς να έχει προσληφθεί, ενώ διαμαρτυρήθηκε για τους όρους εργασίας στη σύμβαση που το προτάθηκε, με απολαβές κάτω από τον κατώτατο μισθό, χωρίς τριετίες και επιδόματα!

Το Σωματείο αντέδρασε άμεσα, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, καλώντας τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαιτώντας να ακυρωθεί η απόλυση. Ενώ στο ενδιάμεσο, η αστυνομία έπαιξε τον ρόλο φρουράς του επιχειρηματία, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τα μέλη του Σωματείου, που έκαναν εξόρμηση ενημέρωσης έξω από την επιχείρηση.

Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν σήμερα με κινητοποίηση για την ανάκληση της απόλυσης του Γ. Γιαγκίδη, που στοχοποιεί ευθέως τη συνδικαλιστική δράση, όπως σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου-Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

«Η εργοδοσία έχοντας πάρει “χώρο” από την κυβέρνηση, η οποία μέσω διαρροών που βγαίνουν στο φως βάζει τις τελευταίες πινελιές στον νέο αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο, επιχειρεί να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση, να φιμώσει όποια φωνή αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς»

Για το ζήτημα έκαναν ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας Γ. Δελής και Λ. Στολτίδης, επισημαίνοντας ότι η ενέργεια εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια φίμωσης των ζωντανών σωματείων και όποιας φωνής αντιστέκεται. Ενώ ήδη έχουν ληφθεί δεκάδες αποφάσεις καταδίκης της παράνομης και προκλητικής απόλυσης από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και οι εξής.:

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Σωματείο Οικοδόμων, Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΝΑΤ Καβάλας, Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Καβάλας, Ενωση Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και περιφέρειας, Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών ν. Αττικής, Συνδικάτο Εργαζόμενων ΕΒΓΑ, Συνδικάτο Εργαζόμενων «TASTY FOOD», Συνδικάτο Εργαζόμενων «ΦΑΓΕ», Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων Κ. Μακεδονίας, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας, Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας, Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Λάρισας, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων παρασκευής και συσκευασίας τροφίμων, αρτ/των, ποτών και ειδών ζαχαροπλαστικής Χανίων, Σωματείο εργαζόμενων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ» – «ΖΟΥΡΑΣ» – «ΒΙΟΚΟΤ» – «ΕΛΙΖΑ» – ΑΛΚΟΤ («ΖΑΒΕΛ»), Σωματείο Εργαζόμενων Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Αθήνας, Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: