Απάντηση στις ασυναρτησίες και τις βρομιές του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: “Το αντιΠΑΜΕ μένος τους, τους έχει τυφλώσει”

Με μια ανακοίνωση γεμάτη ασυναρτησίες, η ηγεσία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταφέρεται ενάντια στην παράταξη μας. Το τι έχει κάνει η ΔΑΣ εργαζομένων δ. Θεσ/νίκης για τις συνθήκες υγιεινής-ασφάλειας και τα μέσα προστασίας , τώρα και το προηγούμενο διάστημα, το γνωρίζουν καλύτερα οι συνάδελφοι του δήμου.

Σχόλιο της ΔΑΣ εργαζομένων δ. Θεσ/νίκης, στις ασυναρτησίες και τις βρομιές του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ:

Με μια ανακοίνωση γεμάτη ασυναρτησίες, η ηγεσία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταφέρεται ενάντια στην παράταξη μας. Ανάμεσα στα άλλα μας καταγγέλλει για «συμβιβαστικές αντιλήψεις» και «μοιρολατρία»! Όλα αυτά γιατί δημοσιοποιήσαμε φωτογραφίες εργαζομένων του δήμου Θεσ/νίκης, που διαμαρτύρονται με πλακάτ στα χέρια, για τις ελλείψεις που υπάρχουν στα μέσα ατομικής προστασίας και τις ευθύνες που έχουν κυβέρνηση και διοίκηση δήμου. Αυτή την περίοδο που όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, δεχόμαστε επίθεση στα δικαιώματα μας με αφορμή την επιδημία του κoρονοιού και δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και την υγεία όλου του λαού, έχουμε σπουδαιότερα θέματα να δούμε. Όμως μερικά πράγματα δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Λέμε στην ηγεσία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ:

– Το τι έχει κάνει η ΔΑΣ εργαζομένων δ. Θεσ/νίκης για τις συνθήκες υγιεινής-ασφάλειας και τα μέσα προστασίας , τώρα και το προηγούμενο διάστημα, το γνωρίζουν καλύτερα οι συνάδελφοι του δήμου.

– Η ΔΑΣ έσπασε και σπάει τη σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, που θέλει να επιβάλει και η διοίκηση Ζέρβα. Χαλάει τη μόστρα κυβέρνησης και διοίκησης δήμου που προσπαθούν να πείσουν ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα για τους εργαζόμενους. Πιέζει  για τη λήψη όλων των μέσων προστασίας και η πίεση αυτή έχει αποτελέσματα.

– Παρά τις συνεχής προτάσεις μας προς το σωματείο, δεν έχουμε την πλειοψηφία για να τις επιβάλουμε. Προφανώς η ηγεσία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ αυτό το γνωρίζει.

Κατά την άποψη του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, οι νοσηλευτές του Παπανικολάου με πλακάτ στα χέρια δεν διαμαρτύρονται, αλλά «κάνουν πλάκα».

– Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ έχει οργανωμένη παράταξη στον δ. Θεσ/νίκης. Γιατί δεν έβγαλαν αυτοί ανακοίνωση ενάντια μας, αλλά έβγαλε η ηγεσία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ από την Αθήνα; Μήπως γιατί οι συνάδελφοι από τη Θεσ/νίκη γνωρίζουν καλύτερα την κατάσταση και ποιοι παλεύουν όλα τα ζητήματα στον δήμο και θα γίνονταν περίγελως στους συναδέλφους με τέτοιου είδους ανακοίνωση;

– Την πρόταση που κάναμε ως παράταξη προς τους συναδέλφους μας στον δήμο Θεσ/νίκης, για να αναδειχτεί το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης όλων των μέσων προστασίας, η ηγεσία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ με βρόμικο τρόπο την παρουσιάζει ως πρόταση των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. σε όλους τους χώρους. Δεν έχει δει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ τις παραστάσεις διαμαρτυρίας και τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν σωματεία του Π.Α.ΜΕ.;

– Αν ψάχνουν να βρουν συμβιβαστική αντίληψη και μοιρολατρία ας διαβάσουν τις ανακοινώσεις τους π.χ. στις 22 και 29 Μάρτη. Οι δυνάμεις της ΔΑΣ και γενικότερα του Π.Α.ΜΕ., δεν περιμένουν καμία άδεια από « τους αρμόδιους υπουργούς» ή δημάρχους όπως ζητάει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ. Είναι κάθε μέρα στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς και παλεύουν κάθε πρόβλημα.

Ας προσέξουν το αντί Π.Α.ΜΕ. μένος τους, γιατί τους έχει τυφλώσει. Για την ηγεσία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ μάλλον ισχύει το ρητό «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: