Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι καυτό. Έχει συνέδριο το ΕΚ Αθηνών…

Η ΔΑΣ θέλει να γίνει αυτό το συνέδριο και θα είναι εκεί να υπερασπιστεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται το 31ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Εν μέσω μεγάλης κλιμάκωσης της επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ και σύσσωμου του Κεφαλαίου μπροστά στη συρρίκνωση και το ολοένα και μεγαλύτερο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων κι αναγκών. Έχοντας τον καλύτερο σύμμαχο που θα μπορούσαν να έχουν μέσα στα ίδια όργανα των ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, σωματείων, συνδικάτων. Έχουν φυτέψει καιρό τώρα μια συνδικαλιστική μαφία στην ΓΣΕΕ που αρνείται τον βρώμικο ρόλο της κι αντιθέτως χτυπάει ύπουλα τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ που από καιρό τους έχουν ξεμπροστιάσει, φωνάζοντας σθεναρά μέσα από τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων, από συνέδρια-μαϊμού με νόθους αντιπροσώπους και μπράβους εργοδοτών που ήθελαν να τα καταστήσουν μαγαζάκια των εφοπλιστών κι εργοδοτών. Από το συνέδριο φιάσκο της ΓΣΕΕ που οι ταξικές δυνάμεις σε Καλαμάτα και Ρόδο αποτρέψαμε να πραγματοποιηθεί με όρους νοθείας. Με την προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ τις προηγούμενες μέρες να παρακάμπτει τα συλλογικά όργανα και να πραγματοποιεί κρυφό ραντεβουδάκι με τον ΣΕΒ για πάγωμα μισθών και συντάξεων προς όφελος του κεφαλαίου.

Μέσα σε όλο αυτό τον οχετό η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία με συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κι άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές καλεί τους εργαζόμενους να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες του συνεδρίου να λάβουν υπόψιν τους τις θέσεις όλων των παρατάξεων, να επεξεργαστούν και να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα τη σκέψη και την δράση τους. Να αντιληφθούν πλήρως ποιοι είναι με τα συμφέροντα των εργαζομένων και ποιοι βάζουν εμπόδια στα δικαιώματά τους. Να καταδείξουν και να αποτρέψουν όλους όσοι θέλουν να μετατρέψουν τα σωματεία σε εργοδοτικά. Όλους όσοι προωθούν μια κατάσταση σιγής νεκροταφείου ώστε να περνάνε ανεμπόδιστα αντεργατικά μέτρα. Όλους όσοι πασχίζουν να αποδυναμώσουν μορφές αντίστασης κι αγώνα. Όλους όσοι θα προσπαθήσουν να διαλύσουν μια από τις πιο σημαντικές συλλογικές διαδικασίες όπως ένα συνέδριο για να απογοητεύσουν μεγάλη μερίδα των εργαζομένων.

Η ΔΑΣ θέλει να γίνει αυτό το συνέδριο και θα είναι εκεί να υπερασπιστεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Θέλει αυτή τη μεγάλη ζύμωση που υφίσταται μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα. Θέλει αυτή την επαφή των εργαζομένων που θα βάλουν αυτοί τους όρους και τις προϋποθέσεις, μακριά από εργοδοτικά και κυβερνητικά φερέφωνα. Θέλει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να κάνουν πέρα όλους όσοι μπαίνουν εμπόδιο στη ζωή τους, στα δικαιώματά τους και τις ανάγκες του. Η ΔΑΣ αυτό εκπροσωπεί και γι’ αυτό θα μάχεται. Καλώντας σε συλλαλητήρια σε κάθε πόλη ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο. Καλώντας σε απεργία στις 18 Φλεβάρη, τσακίζοντας κι ακυρώνοντας στην πράξη όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα. Ζητώντας από τους εργαζόμενους να σταθούν όρθιοι και δυνατοί.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ καυτό…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: