“Επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας” – Η παρέμβαση του Εργατικού Κόμματος Κορέας στην 20η Συνάντηση Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων

Ο σοσιαλισμός αποτελεί τον πυρήνα των αντιϊμπεριαλιστικών δυνάμεων και δρα ως ο αποφασιστικός παράγων για την προώθηση της πάλης για την απόκρουση των πολεμικών κινήσεων και την επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών και για την υλοποίηση της παγκόσμιας ανεξαρτησίας.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες η 2οη διεθνής συνάντηση κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων στην Αθήνα, με συμμετοχή 91 αντιπροσωπειών από 73 χώρες. Ανάμεσα στις διάφορες ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις που έγιναν με την ευκαιρία της συνάντησης, ξεχωρίσαμε και μεταφράσαμε εκείνη του Εργατικού Κόμματος Κορέας, του κυβερνώντος κόμματος της ΛΔΒΚ. Όχι γιατί ταυτιζόμαστε με τις θέσεις του, ιδιαίτερα μάλιστα τα σημεία περί “κορεατικού τύπου σοσιαλισμού”, αλλά επειδή είναι μια από τις σπάνιες επίσημες παρουσίες του κόμματος στην Ελλάδα κι επειδή εκ των πραγμάτων οι θέσεις των αρχών της χώρας, που τόσο συχνά βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας, σπάνια ακούγεται αφιλτράριστη από τους παραμορφωτικούς φακούς της αστικής προπαγάνδας.

Αγαπητοί κομματικοί αντιπρόσωποι από διάφορες χώρες,

Θα ήθελα να ξεκινήσω την ομιλία μου με θερμά συγχαρητήρια για την 20η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που άνοιξε στην Αθήνα, λίκνο του ανθρώπινου πολιτισμού και πόλη με μακρόχρονη ιστορία, για το σκοπό της προώθησης της υπόθεσης του σοσιαλισμού, του ιδανικού και μέλλοντος της ανθρωπότητας.

Δράττομαι επίσης της ευκαιρίας να δώσω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και να δώσω αγωνιστικά χαιρετίσματα από τα μέλη του Εργατικού Κόμματος Κορέας και τον κορεατικό λαό στα μέλη του ΚΚΕ και τους εργαζόμενους της Ελλάδας.

Τους θερμούς συντροφικούς μου χαιρετισμούς σε όλες τις αποστολές και τους αντιπροσώπους των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων που είναι παρόντα.

Σύντροφοι,

Σήμερα ήρθαμε σε αυτό το μέρος να συζητήσουμε για την αποστολή των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων  στον αγώνα για τη διασφάλιση της ειρήνης και του σοσιαλισμού και την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων υπό το πρίσμα τις σφοδρής αντιδραστικής επίθεσης των ιμπεριαλιστών κατά του σοσιαλισμού και των προοδευτικών λαών του κόσμου.

Ως κυβερνόν κόμμα μιας σοσιαλιστικής χώρας, το Εργατικό Κόμμα Κορέας αναλαμβάνει τη σημαντική αποστολή της υπεράσπισης της ειρήνης και της ασφάλειας στην Κορεατική Χερσόνησο από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και τις πολεμικές απειλές, διεξάγοντας παράλληλα με επιτυχία τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στη χώρα

Η υπεράσπιση της ειρήνης και το σοσιαλισμού και η προστασία των λαϊκών μαζών από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και τις απειλές δεν είναι χθεσινό ερώτημα, αλλά ένας μακροχρόνιος και έντονος αγώνας που το Εργατικό Κόμμα Κορέα έπρεπε να διεξαγάγει για πάνω από 70 χρόνια από την πρώτη μέρα που ιδρύθηκε.

Η σοσιαλιστική οικοδόμηση συνοδεύεται από συνεχείς πολεμικές απειλές και η αντιϊμπεριαλιστική πάλη είναι από μόνη της ο δρόμος για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση – αυτά είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά  και η κοπιώδης φύση της κορεατικής επανάστασης.

Πέρσι στο βήμα της 19ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνισιτκών κι εργατικών κομμάτων στη Ρωσία, το Εργατικό Κόμμα Κορέας εξέφρασε την ακατάβλητη αποφασιστικότητα του να ξεριζώσει τις πολεμικές απειλές των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και να προστατεύσει το σοσιαλισμό κορεατικού τύπου και την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο και την ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα, σε αυτό το μέρος, μπορώ να πω με περηφάνια πως το Εργατικό Κόμμα Κορέας έχει εκπληρώσει την ευγενή του αποστολή έναντι της Κορεατικής Επανάστασης και της Διεθνούς Επανάστασης μέσω της πάλης της φέτος, καθιστώντας δυνατόν να εξαλειφθούν οι απειλές ενός πυρηνικού πολέμου στην κορεατική χερσόνησο και αξιόπιστα να εξασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής και του κόσμου.

Σύντροφοι,

Πριν ένα χρόνο το κόμμα μας επίσημα δήλωσε στον κόσμο πως έχουμε επιτύχει πολεμική αποτροπή ικανή να υπερασπιστεί την ασφάλεια του κράτους και του λαού με αξιόπιστο τρόπο, εξοπλιζόμενο με ένα πολύτιμο σπαθί για την υπεράσπιση της ειρήνης.

Αυτή είναι πραγματικά μια μεγάλη νίκη για τον κορεατικό λαό, που βάζει τέλος στην ιστορία ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και πυρηνικού πολέμου στην κορεατική χερσόνησο, ένα γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας που θεμελιωδώς άλλαξε την δυναμική στην κορεατική χερσόνησο και την ευρύτερη περιοχή.

Η θαυμάσια αυτή τροπή των γεγονότων σχετικά με την κορεατική χερσόνησο κατέστη δυνατή μόνο επειδή το Εργατικό Κόμμα Κορέας και ο κορεατικός λαός εξασφάλισαν ισχυρή δύναμη σε ένα πνεύμα δράσης ή θανάτου, με δύναμη τόσο ισχυρή που κανείς δε θα τολμούσε να αμφισβητήσει. Αυτή η πραγματικότητα δείχνει ξεκάθαρα πως πρέπει κανείς να υπερασπίζεται την ειρήνη και το σοσιαλισμό με τις δικές του δυνάμεις.

Όπως όλοι ξέρουμε, ο σύντροφος πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Κορέας με ενεργητικότητα διεξήγαγε κορυφαία διπλωματία, προκαλώντας μια δραματική χαλάρωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, που μόλις ένα χρόνο πριν είχε οδηγηθεί στο χείλος του πολέμου, ανοίγοντας με επιτυχία μια νέα εποχή ειρήνης και ευημερίας.

Έγιναν αλλαγές αδιανόητες στο παρελθόν στις ενδοκορεατικές σχέσεις και τις σχέσεις ΛΔΒΚ και ΗΠΑ και αναζωογονήθηκαν οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τις γειτονικές μας χώρες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την κορεατική επανένωση και ξεκινώντας μια διαδικασία απομάκρυνσης του κινδύνου ένοπλης σύρραξης και πυρηνικού πολέμου στην Κορεατική χερσόνησο.

Χώρες που παρέμεναν εχθρικές προς την ΛΔΒΚ για δεκαετίες προχωρούν σε διάλογο μαζί μας η μια μετά την άλλη, κι αυτό καθόλου δεν οφείλεται σε κάποιου είδους «αλλαγή στα στάση μας», αλλά επειδή δεν μπορούν παρά να παραδεχτούν το αντικειμενικό γεγονός πως τίποτε δεν θα μπορούσε να υπονομεύσει τη στρατηγική θέση της χώρας μας και έτσι έπρεπε να επαναδιαμορφώσουν τις πολιτικές τους προς τη ΛΔΒΚ.

Η νέα φάση της κατάστασης που δημιουργήθηκε στην κορεατική χερσόνησο χάρη στην ενεργή μας δράση και προσπάθεια έχει μεγάλη σημασία.

Με την άφιξη της ηρεμίας στην κορεατική χερσόνησο και την περιοχή, το κόμμα και οι άνθρωποί μας είναι τώρα ικανοί να προχωρήσουν στη σοσιαλιστική οικοδόμηση σε ένα πιο ειρηνικό περιβάλλον και οι ιμπεριαλιστές μένουν με λιγότερες δικαιολογίες για πρόκληση πολέμου και επεμβάσεις στην Ασία.

Οι ενδοκορεατικές σχέσεις βρίσκονται σε μια νέα εποχή ειρήνης και ευημερίας, ανοίγοντας την προοπτική για τον κορεατικό λαό να πραγματοποιήσει τους μακροχρόνιους πόθους του για επανένωση και εθνική απελευθέρωση και να προωθήσει την οικοδόμηση ενός ανεξάρτητου κόσμου όπου η ανεξαρτησία και η ισότητα όλων των χωρών διασφαλίζεται και όπου δεν υπάρχει κυριαρχία και υποταγή..

Οι επιτυχίες της ΛΔΒΚ και του κορεατικού λαού στην πάλη τους να ματαιώσουν τις απειλές επίθεσης και πολέμου από τους ιμπεριαλιστές και να διασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια της κορεατικής χερσονήσου και της περιοχής είναι κοινή νίκη για όλα τα επαναστατικό κόμματα και τους προοδευτικούς λαούς του κόσμου, που έχουν παλέψει για το σοσιαλισμό κάτω από το σύνθημα της ανεξαρτησίας κατά του ιμπεριαλισμού.

Εκεί βρίσκεται ο βασικός παράγοντας της νίκης.

Η ΚΕ του Εργατικού Κόμματος προωθεί μεγάλες και ορθές πολιτικές, στρατηγικές και τακτικές γραμμές για να επιταχύνει τη γενική άνοδο της κορεατικής επανάστασης, σε εναρμόνιση με την επικρατούσα κατάσταση και τις απαιτήσεις της επανάστασης κι έχει οργανώσει και κινητοποιήσει όλα τα μέλη του κόμματος και το λαό στην πάλη για την εφαρμογή τους. Αυτό είναι το κλειδί για όλες τις νίκες που κερδήθηκαν.

Στην ιστορική ολομέλεια της ΚΕ του κόμματος τον Απρίλη ο σύντροφος πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος πρόβαλε μια νέα στρατηγική γραμμή για τη συγκέντρωση όλων των δυνάμεων του κόμματος και του κράτος στην οικοδόμηση της σοσιαλιστικής οικονομίας τώρα που η επανάστασή μας έχει μπει σε νέα φάση.

Η νέα στρατηγική γραμμή υιοθετήθηκε από το κόμμα μας με δική του πρωτοβουλία υπό τις παρούσες συνθήκες κατά τις οποίες η ΛΔΒΚ έχει αναδυθεί σε σταθερή θέση ως πολιτικοϊδεολογική και στρατιωτική δύναμη. Είναι μια σωστή και ρεαλιστική γραμμή που επιστημονικά αντανακλά τις φιλοδοξίες του λαούς μας και του οποίου η υλοποίηση είναι απολύτως εγγυημένη.

Τώρα που έχουμε ενισχύσει τη δύναμή μας στο επίπεδο που απαιτούμε και μπορούμε να εξασφαλίσουμε σταθερά την ασφάλεια του κράτους και του λαού, έγινε δυνατόν να διοχετεύσουμε όλες μας τις προσπάθειες στην οικονομική οικοδόμηση και τη βελτίωση της ζωής του λαού.

Παρά τις μοχθηρές κυρώσεις και τον αποκλεισμό των ιμπεριαλιστών η ΛΔΒΚ και ο κορεατικός λαός δημιουργούν θαύματα και άνευ προηγουμένου καινοτομίες στην οικονομία και την προσπάθεια βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου, βασιζόμενοι στην επιστήμη και την τεχνολογία υπό το σύνθημα της αυτάρκειας.

Οι μεγάλοι εορτασμοί που έγιναν πρόσφατα κατά την 70η ιδρυτική επέτειο της ΛΔΒΚ μέσα σε μεγάλο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας σηματοδότησαν μια σημαντική ευκαιρία μέσω της οποίας επιδείχθηκε η ιδεολογικοπολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη του σοσιαλισμού κορεατικού τύπου, όπως και του υψηλού διεθνούς κύρους του Κόμματος Εργατών και της ΛΔΒΚ.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η χώρα μας εφαρμόζει διαρκώς κοινωνικές πολιτικές όπως δωρεάν παιδεία και υγεία και κάνει κάθε προσπάθεια υπέρ της ευημερίας του λαού. Αυτό δείχνει την υπεροχή του κορεατικού τύπου σοσιαλισμού, που επικεντρώνεται στις λαϊκές μάζες, που δε χάνει ποτέ την αυθεντική φύση του σοσιαλισμού κάτω από οποιεσδήποτε συνήθειες.

Παρότι αυτά που κατάφερε το κόμμα και ο λαός μας είναι εκπληκτικά, δεν ικανοποιούμαστε ποτέ με αυτά και υπάρχουν ακόμα εμπόδια και προκλήσεις να υπερβούμε στο δρόμο της επανάστασής μας.

Η ΛΔΒΚ θα παραμείνει αφοσιωμένη στις σοσιαλιστικές και επαναστατικές αρχές και επιτυχημένα θα κατορθώσει το στόχο της οικοδόμησης μιας ισχυρής σοσιαλιστικής χώρας βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις κάτω από το ανυποχώρητο σύνθημα της ανεξαρτησίας κατά του ιμπεριαλισμού.

Η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κόμματος Κορέας στον Περισσό (Φωτό από Korean Friendship Association Greece)

Σύντροφοι,

Η παγκόσμια ανεξαρτησία ήταν πάντα ο στόχος της εξωτερικής πολιτικής του Εργατικού Κόμματος και είναι κοινή φιλοδοξία της ανθρωπότητας.

Ο σοσιαλισμός αποτελεί τον πυρήνα των αντιϊμπεριαλιστικών δυνάμεων και δρα ως ο αποφασιστικός παράγων για την προώθηση της πάλης για την απόκρουση των πολεμικών κινήσεων και την επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών και για την υλοποίηση της παγκόσμιας ανεξαρτησίας.

Οι σοσιαλιστικές χώρες πρέπει να εντείνουν την αμοιβαία υποστήριξη και αλληλεγγύη μέσω της πάλης ματαίωσης της επιθετικότητας και των αυθαίρετων πρακτικών των ιμπεριαλιστών υπό το σύνθημα του σοσιαλισμού και του αντιϊμπεριαλισμού. Όλες οι χώρες και όλοι οι λαοί θα πρέπει να στηρίξουν και να ενθαρρύνουν την υπόθεση του σοσιαλισμού και να παλέψουν αποφασιστικά κατά των αντισοσιαλιστικών κινήσεων των ιμπεριαλιστών και των αντιδραστικών.

Τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα και οι προοδευτικοί λαοί πρέπει να ενωθούν και να συνεργαστούν για να σταθούν ενάντια στις έντεχνες προσπάθειες των ιμπεριαλιστών που προσπαθούν να διαιρέσουν και να αποσαθρώσουν το παγκόσμιο σοσιαλιστικό κίνημα και να κατευθύνουν την αιχμή του δόρατος της πάλης τους στον κοινό τους εχθρό, τους ιμπεριαλιστές.

Το Εργατικό Κόμμα Κορέας θα συνεχίσει τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίες με όλα τα κόμματα και τους λαούς των σοσιαλιστικών χωρών, περιλαμβανομένης της Κούβας, που χτίζει το σοσιαλισμό σε ευθεία αντιπαράθεση με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και θα ενισχύουμε και θα αναπτύσσουμε διαρκώς αυτές τις σχέσεις.

Επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και όλα τα άλλα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που παλεύουν μαχητικά κατά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης υπέρ των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών.

Απευθύνουμε επίσης την αποφασιστική μας αλληλεγγύη σε κάθε προοδευτικό λαό του κόσμου περιλαμβανομένου του λαού της Συρίας, της Παλαιστίνης και της Βενεζουέλας που παλεύουν για δικαιοσύνη και ειρήνη κατά της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και επέμβασης.

Θέλω άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στην ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας που ευγενικά προσκάλεσε το Εργατικό Κόμμα Κορέας και που φιλοξένησε μια τόσο επιτυχημένη συνάντηση όπως και τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα από όλο τον κόσμο για τη διαρκή στήριξη κι ενθάρρυνση που δείχνουν στο Εργατικό Κόμμα και τον κορεατικό λαό.

Το Εργατικό Κόμμα Κορέας θα είναι και στο μέλλον στο όχημα της πάλης για την οριστική νίκη της υπόθεσης του σοσιαλισμού, του ιδανικού και μέλλοντος της ανθρωπότητας και αφοσιώνεται πλήρως στην κοινή πάλη με όλα τα επαναστατικά κόμματα για το σκοπό αυτό.

Σας ευχαριστώ

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: