Έφυγε από τη ζωή ο σ. Γιώργος Κολλάρος

Στη φωτογραφία τον βλέπετε στο στούντιο τοπικού δημοσιογραφικού σταθμού, να δείχνει χαμογελαστός το σύνθημα στην μπλούζα του: “Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη” και δίπλα ένα κόκκινο σφυροδρέπανο.

Οι σύντροφοι στην Ξάνθη και τη Θράκη θρηνούν την πρόωρη απώλεια του Γιώργου Κολλάρου, που έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα, μόλις στα 65 του χρόνια, παραμένοντας δραστήριος μέχρι την τελευταία στιγμή. Στη φωτογραφία τον βλέπετε στο στούντιο τοπικού δημοσιογραφικού σταθμού, να δείχνει χαμογελαστός το σύνθημα στην μπλούζα του: “Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη” και δίπλα ένα κόκκινο σφυροδρέπανο.

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ και η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ εκφράζουν τη θλίψη τους με την εξής ανακοίνωση.

O σύντροφος Γιώργος ήταν μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης και μέλος του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ Πολυτεχνικής Ξάνθης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 κι εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη το 1974.

Μαθητής πήρε μέρος στις διαδηλώσεις έξω από το Πολυτεχνείο τις μέρες της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973.

Το 1975 εντάχθηκε στις γραμμές της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και μετά από 4 χρόνια έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλε μέσα από διάφορες υπεύθυνες χρεώσεις στην κομματική δουλειά. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Ξάνθης , ενώ μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης προσφέροντας περισσότερο κι από όσο το επέτρεπε η υγεία του.

Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα, αργότερα ως πρόεδρος του συλλόγου Ε.Δ.Π. της Πολυτεχνικής Σχολής και μέλος της διοίκησης του Ενιαίου Συλλόγου μελών Δ.Ε.Π. της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης

Συμμετείχε σε όλους τους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Ξάνθη. Ιδιαίτερα γνωστός για τις παρεμβάσεις του μέσα από την Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης στον αγώνα για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.

Είχε μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην Ξάνθη, διατελώντας για πολλά χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης και συμβάλλοντας αποφασιστικά στο δέσιμο της Επιτροπής Ειρήνης με τα σχολεία μέσα από την καθιέρωση των ανοιξιάτικων εκδηλώσεων.

Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης το 2006, 2010 και 2014, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης το διάστημα 2010 – 2019. Μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις ανέδειξε τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας.

Υπήρξε πολλές φορές υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. Ο σ. Γιώργος με την πραότητα που τον διέκρινε ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και μετέδιδε με ευκολία την πίστη και την αισιοδοξία πως «θα τα καταφέρουμε». Κάθε Δευτέρα μέσα από την εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου με την αμεσότητα που τον χαρακτήριζε αναδείκνυε τα λαϊκά προβλήματα.

Ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα του επιστήμονα που είναι ένα με τον λαό. Γνωστός σε κάθε χωριό του «Γιακά», σε κάθε γειτονιά της Ξάνθης, με τον Ριζοσπάστη στο χέρι όσο το επέτρεπε η υγεία του, προσπαθώντας να οργανωθεί η φτωχολογιά για να παλέψει τα προβλήματά της, να διαφωτιστεί για τις αιτίες των προβλημάτων, τη λύση τους.

Η Επιτροπή Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ και η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και αγάπη και εκφράζουμε στη σύζυγό του, στην οικογένεια και στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: