ΕΕΔΔΑ: Καταδικάζουμε τη φασιστική πολιτική του Ισραήλ – Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και τους αγώνες του

Καταδικάζουμε τη φασιστική πολιτική του Ισραήλ που, αφού υποδούλωσε το λαό της Παλαιστίνης και καταπάτησε εδάφη της με αιματηρούς πολέμους, αφού καταστρατήγησε τις δικές του υπογραφές επεκτείνοντας τους εποικισμούς του στα παλαιστινιακά εδάφη, εδώ και ένα χρόνο έχει εντείνει τις επιθέσεις του ενάντια σε φιλειρηνικές διαδηλώσεις στη Γάζα.

Σε ψήφισμά της ενόψει της 29ης Νοέμβρη, Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης αναφέρει:

«Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 27/11/2019, στα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), στην οδό Μενάνδρου 54, Αθήνα, για να πραγματοποιήσουμε την εκλογοαπολογιστική μας Γενική Συνέλευση, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τους αγώνες του για να αποκτήσει τη δική του ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη πατρίδα στα σύνορα του 67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καταδικάζουμε τη φασιστική πολιτική του Ισραήλ που, αφού υποδούλωσε το λαό της Παλαιστίνης και καταπάτησε εδάφη της με αιματηρούς πολέμους, αφού καταστρατήγησε τις δικές του υπογραφές επεκτείνοντας τους εποικισμούς του στα παλαιστινιακά εδάφη, εδώ και ένα χρόνο έχει εντείνει τις επιθέσεις του ενάντια σε φιλειρηνικές διαδηλώσεις στη Γάζα. Και ενώ τα περισσότερα θύματα αυτών των επιθέσεων είναι βρέφη και μικρά παιδιά, οι ισραηλινοί επιχαίρουν γιατί με τις επιδρομές ακριβείας τους εξόντωσαν κάποια ηγετικά στελέχη της Τζιχάντ.

Καταγγέλλουμε τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ που, χρόνια τώρα, στηρίζουν άμεσα και έμμεσα το Ισραήλ και την πολιτική του, κωφεύουν στις εκκλήσεις των Παλαιστινίων για δικαιοσύνη και ειρήνη, κλείνουν τα μάτια στις φρικαλεότητες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, βάζουν στην ίδια ζυγαριά αμυνόμενους και επιτιθέμενους ζητώντας και από τις δύο πλευρές σύνεση και ψυχραιμία. Και σαν όλα αυτά να μην είναι πάρα πολλά για να τα υπομείνει ένας ολόκληρος λαός, τώρα προσφέρουν στο Ισραήλ ολόκληρη την Ιερουσαλήμ για πρωτεύουσά του, του χαρίζουν τα συριακά Υψώματα του Γκολάν, του δίνουν το “πράσινο φως” για να απαιτήσει την προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη και της Νεκράς Θάλασσας και προτείνουν τη δημιουργία ενός κράτους-παρωδία για τους Παλαιστίνιους όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το Ισραήλ.

Επιρρίπτουμε εξίσου ευθύνες και στον ΟΗΕ, που χρόνια τώρα αρνείται να απαιτήσει την εφαρμογή των ίδιων του των Αποφάσεων για το Παλαιστινιακό.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί την επιθυμία του λαού μας για την προστασία της ειρήνης στην περιοχή, μακριά από ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους που σπέρνουν το θάνατο, την προσφυγιά και τη μετανάστευση από την οποία υποφέρουν ολόκληρες περιοχές της χώρας μας. Οι Τριμερείς Σύνοδοι, με τη συμμετοχή πάντα του Ισραήλ, δεν πρόκειται να έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό μας παρά μόνο κέρδη για τους λίγους και εκλεκτούς κεφαλαιοκράτες της χώρας μας.

Εμείς, από τη μεριά μας, δεν θα κουραστούμε να θυμίζουμε σε όλους τα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού, που συμπυκνώνονται στα παρακάτω:

  • Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν όλοι οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ΄67
  • Να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ
  • Να κατοχυρωθεί το δικαίωμα επιστροφής όλων των παλαιστινίων προσφύγων στα σπίτια τους, με βάση τις σχετικές Αποφάσεις του ΟΗΕ
  • Να αρθεί κάθε αποκλεισμός των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας
  • Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές
  • Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων και των Υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λίβανου».
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: