Υπουργός του Νετανιάχου στο Ισραήλ κατηγορούμενος για κάλυψη παιδόφιλης διευθύντριας σχολείου

Με πιέσεις σε ψυχίατρους ώστε να βγάλουν “τρελή” την προστατευόμενή του, προσπάθησε να εμποδίσει την έκδοση ομοϊδεάτισσας διευθύντριας κατηγορούμενης για 74 υποθέσεις παιδεραστίας στην Αυστραλία

Ένα ακόμα σκάνδαλο συνταράσσει την ακροδεξιά κυβέρνηση του Νετανιάχου, περίπου ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με απόφαση εβραϊκού δικαστηρίου το 2016 η Λάιφερ, που διατείνεται πως είναι αθώα, κρίθηκε πως δε διαθέτει επαρκή δυνατότητα καταλογισμού λόγω ψυχασθένειας. Ωστόσο πέρσι συνελήφθη εκ νέου, καθώς έρευνα της αστυνομίας αμφισβήτησε την εγκυρότητα της διάγνωσης. Έκτοτε, η Λάιφερ παραμένει στη φυλακή, αναμένοντας την έκδοσή της στην Αυστραλία.

Η εμπλοκή του Λίτσμαν, φαίνεται να είναι πως πίεσε τους διορισμένους από το δικαστήριο ψυχιάτρους να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς της Λάιφερ περί κλονισμένης ψυχικής υγείας.

Ο υπουργός ακόμα δεν έχει συλληφθεί, ωστόσο η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του υφυπουργού, για εξαπάτηση, κατάχρηση εμπιστοσύνης και χειραγώγηση μαρτύρων.

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Λίτσμαν σε συνέντευξή του αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη, υποστηρίζοντας πως «απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της αστυνομίας».

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: