“Υπάρχει ΚΚΕ στο Τορόντο;”

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Τορόντο είναι ένα ζωντανό κομμάτι του Κόμματος, που παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για τον άλλο κόσμο, τον σοσιαλισμό,

Η εξόρμηση της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Ελληνική παροικία της καναδικής μεγαλούπολης προκάλεσε έκπληξη, κυρίως θετική, με Έλληνες του εξωτερικού να αναρωτιούνται αν υπάρχει και στο Τορόντο ΚΚΕ.

«Ναι! Υπάρχει κι εδώ ΚΚΕ!» απαντούν οι σύντροφοι της Λέσχης και αυτό φάνηκε και στην  καθ’ όλα επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσαν με αφορμή την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που συσπείρωσε παλιούς και νέους συναγωνιστές και συναγωνίστριες και άνοιξε το δρόμο για νέες εκδηλώσεις, με πρώτη στο πρόγραμμα εκδήλωση στις 15 του Δεκέμβρη για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

«Αν και ο Καναδάς προβάλλεται ως οικονομικός παράδεισος, η πραγματικότητα απέχει από αυτό κατά πολύ. Ο βασικός μισθός είναι χαμηλός, οι κρατικές παροχές ολοένα και μειώνονται και η μισή δουλειά, η μαύρη εργασία, οι ατομικές συμβάσεις με ημερομηνία λήξης: όποτε θέλει ο εργοδότης, δίνουν και παίρνουν» μας γράφουν οι σύντροφοι της Λέσχης, που βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις και αντιπαλεύουν φαινόμενα που γνωρίζουμε πολύ καλά και αντιμετωπίζουμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα:

«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον λοιπόν, με συνδικάτα καθαρά εργοδοτικά και με έντονη τη λογική του διαίρει και βασίλευε και του κοίτα την πάρτη σου μπας και πιάσεις την καλή, η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ δεν είναι εδώ για να διατηρεί μια συναισθηματική επαφή με το κόμμα αλλά για να αποκαλύπτει ότι ο καπιταλισμός είναι ο ίδιος παντού, σε κάποιες χώρες πιο άσχημος, πιο βίαιος, πιο σαθρός αλλά παντού ο ίδιος, όσο όμορφος κι αν δείχνει στον κανονικό και ήπιο Καναδά. Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Τορόντο είναι λοιπόν ένα ζωντανό κομμάτι του Κόμματος, που παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για τον άλλο κόσμο τον σοσιαλισμό».

Στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στους συντρόφους της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο και τους ευχαριστούμε για το υλικό από την εκδήλωση που μας έστειλαν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: