Βιασμό και δολοφονία καλλιτέχνιδας του δρόμου από την αστυνομία καταγγέλλουν οργανώσεις στη Χιλή

Σύμφωνα με χρήστες ΜΚΔ, την τελευταία φορά που μάρτυρες είδαν τη γυναίκα ζωντανή ήταν την ώρα που συλλαμβάνονταν από καραμπινιέρους στις 19 Οκτωβρίου, μέρα μεγάλων διαδηλώσεων.

Ενώ οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις συνεχίζονται στη Χιλή ενάντια στον πρόεδρο Πινιέρα, αυξάνονται οι καταγγελίες για τη δολοφονική βία των δυνάμεων καταστολής, που ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους, ωστόσο εκφράζονται φόβοι πως στην πραγματικότητα τα θύματα είναι πολύ περισσότερα.

Ανάμεσά τους, πιθανόν και μια νέα γυναίκα 36 χρόνων, η καλλιτέχνης του δρόμου Ντανιέλα Καράσκο, γνωστή με το παρατσούκλι της «La Mimo». Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε απαγχονισμένο σε φράχτη της κοινότητας Πέδρο Αγκίρε Σέρκα, στα νότια του Σαντιάγο.

Σύμφωνα με χρήστες ΜΚΔ, την τελευταία φορά που μάρτυρες είδαν τη γυναίκα ζωντανή ήταν την ώρα που συλλαμβάνονταν από καραμπινιέρους στις 19 Οκτωβρίου, μέρα μεγάλων διαδηλώσεων. Το βίντεο που φέρεται να εικονίζει τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το πτώμα της Καράσκο έγινε ταχύτατα βάιραλ στο χιλιάνικο διαδίκτυο.

Θέση για το ζήτημα πήρε το Συνδικάτων Ηθοποιών Sidarte, ζητώντας διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου της γυναίκας: «Το κράτος της Χιλής πρέπει να ανταποκριθεί και να διευκρινήσει τη συμβολή της αστυνομικής βίας στο θάνατό της. Είμαστε εξοργισμένοι και απαιτούμε δικαιοσύνη», ανέφερε ανάρτηση του συνδικάτου στο Τουίτερ.

Από την πλευρά της, η γυναικεία οργάνωση «Ούτε μία λιγότερη», που αντιμάχεται τη βία κατά των γυναικών, σε ανάρτηση υποστήριξε πως η Καράσκο στοχοποιήθηκε λόγω του φύλου της και ότι «απήγαγαν, βασάνισαν και σκότωσαν» τη «La Mimo». Ως αιτία θανάτου κατά την ιατροδικαστική υπηρεσία αναφέρεται η «ασφυξία», ενώ η αστυνομία μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει το περιστατικό ως «αυτοκτονία».

Με πληροφορίες από larepublica.pe

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: