Βενεζουέλα: Αν σκέφτεστε να εισβάλετε στη χώρα μας, το Βιετνάμ δεν θα είναι τίποτα σε σχέση με την ηρωική θυσία του λαού μας

Ο συγκινητικός λόγος ενός τυφλού αντιπροσώπου που εκλέχτηκε στη Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας και προειδοποιεί τους ιμπεριαλιστές που έχουν βάλει τη χώρα του στο στόχαστρο.

Πρόκειται για την ομιλία ενός από τους αντιπροσώπους που εκλέχτηκαν πρόσφατα στη Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας. Ο αντιπρόσωπος, που έχει χάσει την όρασή του, πήρε το λόγο και με το πάθος του συγκίνησε όλη την αίθουσα, που σηκώθηκε στο πόδι και τον καταχειροκρότησε. Ο αντιπρόσωπος είπε πως οι ιμπεριαλιστές δε θέλουν να εισβάλουν στη Βενεζουέλα, κυρίως εξαιτίας του πετρελαίου, αλλά γιατί η Βενεζουέλα είναι για αυτούς μια απειλή, ένα παράδειγμα αξιοπρέπειας για όλο τον κόσμο.

Παραθέτουμε την ελεύθερη απόδοση της ομιλίας του, όπως την βρήκαμε εδώ, με ελάχιστες δικές μας προσθήκες κι ένα κενό, προς το τέλος που δεν ακούγονται πολύ καθαρά όσα λέει.

Εμείς δεν είμαστε μόνοι μας. Δεν είναι επακριβώς το πετρέλαιο που κι οι δικοί του ειδικοί, μας είπαν. Όχι, σήμερα σήμερα δεν είναι ο ορυκτός μας πλούτος ο κύριος λόγος που θέλουν να εισβάλλουν.
Εγώ το γνωρίζω.
Και το γνωρίζουμε γιατί είμαστε μια απειλή.
Γιατί ο λαός της Βενεζουέλας είναι σήμερα το παράδειγμα αξιοπρέπειας για όλο τον κόσμο.
Γιατί ο λαός της Βενεζουέλας είναι σήμερα παράδειγμα.
Είναι παράδειγμα για όλους τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και γιατί σήμερα λέμε στους συντρόφους στην Κολομβία, στο Μεξικό, στην Αργεντινή, στη Βραζιλία πως ναι, μπορούμε: ήρθε η ώρα της Λατινικής Αμερικής.
Ήρθε η ώρα του Μπολίβαρ.
(…)
Ήρθε η ώρα της Ενότητας.
Γι’ αυτό!
Αν σκέφτεστε να εισβάλετε στη χώρα μας, το Βιετνάμ δεν θα είναι τίποτα σε σχέση με την ηρωική θυσία του λαού μας.
Ζήτω η πατρίδα. Ζήτω ο Μπολίβαρ. Ζήτω ο Τσάβες. Ζήτω ο Μαδούρο. Ζήτω η ενωμένη Λατινική Αμερική.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: