“Τσακίσου από εδώ” – Διαδηλωτές διώχνουν το δήμαρχο της Μινεάπολης επειδή αρνείται να κόψει τη χρηματοδότηση στην αστυνομία (VIDEO)

Ο Φράι δεν είναι ο μοναδικός δήμαρχος των Δημοκρατικών που αποτυγχάνει να κερδίσει συμπάθειες, πατώντας σε δυο βάρκες.

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φράι, που προσπάθησε να ψαρέψει ψήφους διαδηλωτών για τις εκλογές της επόμενης χρονιάς και να χτίσει προοδευτικό προφίλ συμμετέχοντας στη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου. Αφού αρχικά έβγαλε ένα λογύδριο για τη “συντριβή του”, για το πώς θα καταπολεμήσει το “συστημικό ρατσισμό” και “θα βάλει στη θέση τους τα συνδικάτα των αστυνομικών”, ο δήμαρχος δέχτηκε την ερώτηση του ενός εκατομμύριο από μια από τις ομιλήτριες στην εξέδρα, δηλαδή αν θα κόψει τη χρηματοδότηση στην αστυνομία της Μινεάπολης, καθώς αυτή υπάγεται στη δικαοδοσία του δήμου. Ο Φράι απάντησε πως “Δε στηρίζω την κατάργηση της αστυνομίας”, με αποτέλεσμα να εισπράξει την οργισμένη απάντηση της γυναίκας “Εντάξει, τσακίσου από εδώ”, ενώ το πλήθος του άνοιξε διάδρομο για να φύγει, φωνάζοντας παράλληλα “Γύρνα σπίτι σου Τζέικομπ”.

Ο Φράι δεν είναι ο μοναδικός δήμαρχος των Δημοκρατικών που αποτυγχάνει να κερδίσει συμπάθειες, πατώντας σε δυο βάρκες. H μαύρη δήμαρχος της Ουάσινγκτον Muriel Bowser, που έβαλε συνεργεία του δήμου να ζωγραφίσουν με μπογιές το “Black Lives Matter” σε οδό πολύ κοντά στο Λευκό Οίκο, αντιμετώπισε την αντίδραση του ομώνυμου κινήματος στην αμερικανική πρωτεύουσα, που την κατηγόρησε για κινήσεις εντυπωσιασμού, που στόχο έχουν “να κατευνάσουν τους φιλελεύθερους λευκούς, αγνοώντας τα αιτήματά μας”, προσθέτοντας πως “Black Lives Matter σημαίνει περικοπή χρηματοδότησης στην αστυνομία”.

Στη Μινεάπολη, η ιδέα για “διάλυση” του τοπικού αστυνομικού τμήματος, και αντικατάστασή του από “ένα νέο πρότυπο δημόσιας ασφάλειας” προωθείται από δημοτικούς συμβούλους, ανάμεσά τους ο Jeremiah Ellison, γιος του γενικού εισαγγελέα της Μινεσότα, ο οποίος ανάρτησε στο τουίτερ πως “Θα διαλύσουμε το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης. Κι όταν τελειώσουμε, δε θα το ξανακολλήσουμε απλά. Θα ξανασκεφτούμε δραματικά πώς προσεγγίζουμε τη δημόσια ασφάλεια και την ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Είναι παραπάνω από ώριμο”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: