Το “τελικό χτύπημα στην πανδημία” ετοιμάζεται να δώσει η Κούβα

Στόχος της επόμενης, “ενδημικής” φάσης, είναι να μάθουν οι άνθρωποι πώς θα διαχειρίζονται την ύπαρξη του κορονοϊού στην καθημερινότητά τους. 

Μετά την επιτυχή συγκράτηση του κορονοϊού στην πρώτη φάση της πανδημίας, η Κούβα ετοιμάζεται πλέον να περάσει στο επόμενο στάδιο, πάντα με προσοχή για την αποφυγή ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Δρ. Φρανσίσκο Ντουράν, η δεύτερη φάση απέχει δεκαπέντε μέρες από την έναρξή της, στο βαθμό που τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχίσουν με την ίδια ικανοποιητική πορεία.

Τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτή τη νέα φάση θα ανακοινωθούν αναλυτικά από την κυβέρνηση, ενώ ήδη τα αρμόδια υπουργεία ετοιμάζουν το σύστημα υγείας, πάντα με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια.

Στόχος της Κούβας είναι να αποφύγει μια βιαστική και σπασμωδική άρση μέτρων, λόγω οικονομικών πιέσεων, όπως έγινε σε ορισμένες χώρες ή περιοχές που τώρα αντιμετωπίζουν νέες εξάρσεις της πανδημίας.

“Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε περιοριστικά μέτρα και κοινωνική αποστασιοποίηση. Η Κούβα αναμένεται να ολοκληρώσει τον κύκλο της ασθένειας σε περίπου 15 μέρες, κατά τις οποίες πρέπει να δώσουμε το τελικό χτύπημα στην πανδημία”, υπογράμμισε ο Ντουράν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της χώρας Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ, έγραψε στο τουίτερ “Σε καθενός την προσπάθεια βρίσκεται η επιτυχία ενάντια στην πανδημία”.

Στόχος της επόμενης, “ενδημικής” φάσης, είναι να μάθουν οι άνθρωποι πώς θα διαχειρίζονται την ύπαρξη του κορονοϊού στην καθημερινότητά τους.

Οι αριθμοί καταδεικνύουν την ως τώρα επιτυχή πορεία της πανδημίας στη χώρα. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με εξαίρεση την 25 Μάη, ο αριθμός των ανθρώπων που παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία είναι μεγαλύτερος από εκείνον όσων εισέρχονται. Από τις 1974 καταγεγραμμένες περιπτώσεις της ασθένειας, ήδη το 87%, δηλαδή 1724 άνθρωποι, έχουν αναρρώσει, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας είναι χαμηλότερο από το παγκόσμια καταγεγραμμένο επί των διεγνωσμένων κρουσμάτων κι ανέρχεται σε 4%, δηλαδή 84 θανάτους ως σήμερα.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: