Τα θρανία του θανάτου: Έκρηξη νεκρών από επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ από το 1994

Από το 1994 ως σήμερα έχουν καταγραφεί 431 περιστατικά πυροβολισμών με 121 ανήλικα θύματα.

Λίγα πράγματα συνοψίζουν τόσο καλά την «επιτυχία» της πλουσιότερης καπιταλιστικής κοινωνίας του κόσμου, όσο η αλματώδης αύξηση των περιστατικών πυροβολισμών με νεκρούς σε σχολεία των ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια. Από το 1994 ως σήμερα έχουν καταγραφεί 431 περιστατικά πυροβολισμών με 121 ανήλικα θύματα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες, έχουν σημειωθεί μεταξύ 1994 και 2018 393 μεμονωμένα περιστατικά βίας και 38 με πολλά θύματα.

Οι ανήλικοι που έχασαν τη ζωή τους είχαν ηλικίες μεταξύ 5 και 18 ετών. Στα περισσότερα περιστατικά οι θάνατοι οφείλονταν σε πυροβόλα όπλα (63% περίπου), ιδιαίτερα μάλιστα στα συμβάντα με πολλούς νεκρούς, όπου στο 95% των περιπτώσεων υπήρξε χρήση όπλων.

Ως βασικά κίνητρα των δραστών καταγράφηκαν η εκδίκηση για αδικίες που ένιωσαν πως υπέστησαν στο σχολείο (39%), ανταγωνισμοί μεταξύ συμμοριών (34%) και προσωπικές διαφορές (29%).

Η έρευνα αυτή έρχεται λίγες βδομάδες μετά από ρεπορτάζ της Ουάσινγκτον Ποστ, σύμφωνα με το οποίο μόνο μέσα στην περασμένη χρονιά σημειώθηκαν 25 περιστατικά πυροβολισμών, με 33 νεκρούς και 62 τραυματίες μαθητές.

Όλ’ αυτά στο φόντο της συνεχούς αντιπαράθεσης περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, όπου ο Ντόναλτ Τραμπ μεταξύ άλλων έχει προτείνει ως «λύση» για τη βία στα σχολεία την οπλοκατοχή εκ μέρους των καθηγητών.

Με πληροφορίες από telesurtvnet

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: