Τα καλύτερα χάλια σχολεία του κόσμου – Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στην Σουηδία, 7ο Μέρος

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία 25 χρόνια. Πολλοί πλέον δεν θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα και υπάρχει σημαντική έλλειψη δασκάλων-καθηγητών.

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στην Σουηδία

Τα παρακάτω βίντεο μας δείχνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι- καθηγητές στην Σουηδία καθώς και τον σημαντικό φόρτο εργασίας που θα πρέπει να υφίστανται. Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία 25 χρόνια. Πολλοί πλέον δεν θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα και υπάρχει σημαντική έλλειψη δασκάλων-καθηγητών. 

Το πρώτο βίντεο μας μεταφέρει στον σχολικό δήμο του Ορεμπρό, όπου πολλοί καθηγητές αναγκάζονται να εργάζονται άρρωστοι. Ο Στεφάν είναι ένας από αυτούς. Ο Στεφάν κάποια στιγμή έχασε σχεδόν τις αισθήσεις του λόγω φόρτου εργασίας και κάποιος από τους συναδέλφους του κάλεσε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο! Οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι χαμηλοί παρόλο που ο δήμος έχει πλεόνασμα 1,5 δισ. Σουηδικών κορονών (140 εκ. Ευρώ).

Στο δεύτερο βίντεο εμφανίζονται στατιστικές και μιλούν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί για το επάγγελμα τους. Τα ΜΜΕ είναι εναντίων τους και έτσι η κοινή γνώμη έχει αρνητική άποψη για το συγκεκριμένο επάγγελμα.

 Στάθης – Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: