Συντριβή των Εργατικών και αυτοδυναμία Τζόνσον δίνει το πρώτο Exit Poll στη Βρετανία

Μπορεί κάποιοι εντός και εκτός νησιού να έτρεφαν ελπίδες πως η διαφορά των Τόρηδων από το Εργατικό Κόμμα του Κόρμπιν θα μειωνόταν αισθητά, ωστόσο το πρώτο exit-poll δίνει πολύ διαφορετική εικόνα και άνετη αυτοδυναμία στους Συντηρητικούς, με σχεδόν διπλάσιες έδρες.

Μπορεί κάποιοι εντός και εκτός νησιού να έτρεφαν ελπίδες πως η διαφορά των Τόρηδων από το Εργατικό Κόμμα του Κόρμπιν θα μειωνόταν αισθητά, ωστόσο το πρώτο exit-poll δίνει πολύ διαφορετική εικόνα και άνετη αυτοδυναμία στους πρώτους.

Έτσι λοιπόν με βάση τις ενδείξεις του exit-poll, το κόμμα των συντηρητικών παίρνει 368 έδρες, σχεδόν διπλάσιες από τος 191 έδρες που εξασφαλίζουν οι Εργατικοί. Το εκλογικό σύστημα στη Βρετανία δεν είναι αναλογικό, έτσι οι αριθμοί αυτοί δεν αντιστοιχούν σε ψήφους και ποσοστά, ωστόσο δίνουν μια πρώτη εικόνα για το συσχετισμό δύναμης.

Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα κερδίζει 55 έδρες, ενώ οι Φιλευθέροι Δημοκράτες 13 και ακολουθούν μικρότεροι συνδυασμοί. Τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν και τα επίσημα αποτελέσματα, ωστόσο ήδη διαφαίνεται ένας βασικός διαχωρισμός μεταξύ επαρχίας και αστικών κέντρων, που συναντάται με τη διάκριση όσων ψηφίζουν υπέρ του Brexit και των Τόρηδων (επαρχία) και όσων είναι υπέρ των Εργατικών και του Bremain. Αυτά όμως θα φανούν καλύτερα τις επόμενες ώρες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: