Συνεχίζεται η καταστολή στη Χιλή και με το νέο χρόνο

Ο Πινιέρα διαφημίζει τη “λήξη της πολιτικής κρίσης” στη Χιλή, χιλιάδες όμως είναι εκείνοι που συνεχίζουν και με την αλλαγή του χρόνου τις μαζικές συγκεντρώσεις.

Ποδαρικό για το 2020 με διαδηλώσεις έκαναν χιλιάδες Χιλιανοί την Παρασκευή, παρά τις διαβεβαίωσεις του προέδρου Πινιέρα περί σταδιακής αποκατάστασης της “κοινωνικής ειρήνης” στη χώρα. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ιταλίας του Σαντιάγο, που έχει μετονομαστεί από τους διαδηλωτές “Πλατεία Αξιοπρέπειας”.

 “Νάτοι, αυτοί είναι που σκοτώνουν χωρίς λόγο”, φώναζαν οι συγκεντρωμένοι μπροστά στη θέα των καραμπινιέρων στη διασταύρωση των οδών Ραμόν Κορβαλάν και Αλαμέδα, καθώς έκαναν χρήση δακρυγόνων και ρίψεις νερού από “αύρες” , με τους διαδηλωτές να καταγγέλουν ότι και στο νερό είχαν προστεθεί χημικές ουσίες.  

Συνολικά, όπως έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τς χώρας, από την αρχή των μαζικών κινητοποιήσεων τον περασμένο Οκτώβρη, 3557 άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων 359 στα μάτια. Μάλιστα σε 23 περιπτώσεις έχασαν τελείως το τραυματισμένο μάτι και ως εκ τούτου και την όραση σε αυτό.  

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: