Συλλήψεις ακροδεξιών πρώην στρατιωτικών για απόπειρα προβοκάτσιας στις διαδηλώσεις για το Τζορτζ Φλόιντ στο Λας Βέγκας

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν, την ώρα που ετοιμάζονταν να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικά κατά νέας διαμαρτυρίας του κινήματος Black Lives matter στο Λας Βέγκας.

Την ώρα που ο Τραμπ επιμένει να μιλάει για “ακροαριστερούς” και “αντίφα” που προκαλούν επεισόδια και πρέπει να χαρακτηριστούν τρομοκράτες, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει πως οι μόνες οργανωμένες δυνάμεις με βίαιο σχέδιο ανήκουν στην ακροδεξιά. Εδώ και μέρες η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας (Homeland Security) σημείωνε σε έκθεση πως υπάρχουν στοιχεία για διαδικτυακή οργάνωση προβοκάτσιας από ρατσιστικές οργανώσεις, με τη σύλληψη τριών πρώην στρατιωτικών στο Λας Βέγκας στα πλαίσια των διαδηλώσεων για το Τζορτζ Φλόιντ να επιβεβαιώνει ότι αυτά τα σχέδια δεν ήταν απλά επί χάρτου.

Οι τρεις ακροδεξιοί, μέλη της οργάνωσης “Boogaloo”, που ευαγγελίζεται έναν “δεύτερο εμφύλιο” στις ΗΠΑ, συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας, της παράνομης οπλοφορίας και της προσπάθειας υποκίνησης βίας στις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στην πόλη. Τα μέλη της οργάνωσης, που ξεκίνησε Οι άντρες είναι ηλικίας μεταξύ 23 και 40 ετών και υπηρέτησαν σε ναυτικό, πεζικό και αεροπορία. Κρατούνται έναντι εγγύησης 1 εκ. δολαρίων, ενώ η πρώτη ακρόαση στις δικαστικές αίθουσες έχει οριστεί για τις 17 Ιούνη. Κάθε ένας από αυτούς αντιμετωπίζει δύο ομοσπονδιακού επιπέδου κατηγορίες, ανάμεσά τους την πρόκληση καταστροφών μέσω φωτιάς και εκρηκτικών και την παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, οι άντρες αυτοί είχαν προσπαθήσει ήδη από τις αρχές Απρίλη να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις οπαδών του Τραμπ κατά του λοκντάουν στο Λας Βέγκας. Ένας από τους άνδρες φέρεται να είπε πως η ομάδα του “δεν αστειεύεται και πως ήταν για ανθρώπους που θέλουν βίαια να ανατρέψουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι άντρες συναντήθηκαν πολλές φορές μες στο Μάη ώστε να συζητήσουν τη στοχοποίηση διάφορων χώρων για να “προκαλέσουν οικονομικό βάρος στις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση”, ενώ στα τέλη του μήνα, μετά τη δολοφονία Φλόιντ αντικείμενο συζητήσεων ήταν “η πρόκληση περιστατικού που θα προκαλούσε χάος και ίσως μια εξέγερση”.

Στις 29 Μάη η ομάδα παραβρέθηκε σε διαδήλωση για το Φλόιντ στο Λας Βέγκας, φέροντας βαρύ οπλισμό, ενώ ένας εξ αυτών “παρενοχλούσε αστυνομικούς ουρλιάζοντάς τους καταπρόσωπο”. Ένας άλλος κατηγορούμενος, βλέποντας πως η διαδήλωση παρέμενε ειρηνική, προσπάθησε να προβοκάρει το πλήθος για να δημιουργηθούν βίαια επεισόδια.

Την επόμενη μέρα, οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν, την ώρα που ετοιμάζονταν να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικά κατά νέας διαμαρτυρίας του κινήματος Black Lives matter στο Λας Βέγκας. Συγκεκριμένα, οι άντρες εντοπίστηκαν από την αστυνομία σε βενζινάδικο να γεμίζουν μπιτόνια με βενζίνη, ενώ στο αμάξι τους έφεραν βόμβες μολότοφ.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: