“Στις μέρες μας υπάρχει τόση εχθρότητα απέναντι στα συνδικάτα” – Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο ξεσπάθωσε στη διάρκεια βράβευσης

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Τραμπ, τον κατακεραύνωσε έμμεσα μιλώντας για “δεινή κατάσταση” και “κατάχρηση εξουσίας”.

Η απέχθεια του Ρόμπερτ ντε Νίρο προς τον πρόεδρο Τραμπ δεν είναι κάποιου είδους μυστικό, αφού ο ηθοποιός δε χάνει ευκαιρία για να στάζει δηλητήριο εναντίον της πολιτικής του. Αυτή τη φορά, αξιοποίησε την βράβευσή του για το σύνολο της προσφοράς του από το συνδικάτο SAG – AFTRA, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου 100.000 ηθοποιούς της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του κινηματογράφου. Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Τραμπ, τον κατακεραύνωσε έμμεσα μιλώντας για “δεινή κατάσταση” και “κατάχρηση εξουσίας”, κάνοντας έτσι νύξη στη διαδικασία της δίκης κατά του Αμερικανού προέδρου. Ευχαρίστησε το συνδικάτο του για τους αγώνες που δίνει υπέρ των εργαζόμενων του κλάδου, καλώντας σε ενίσχυση “πολιτικών ηγετών που στηρίζουν τα συνδικάτα”, ενώ σε όσους τον επικρίνουν που εκφέρει τις πολιτικές του απόψεις δημόσια σε τακτική βάση, απάντησε πως έχει δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του και πως θα το κάνει όπου βλέπει κατάχρηση εξουσίας. Προφανώς ο ντε Νίρο δεν κομίζει κάποιο ιδιαίτερα ριζοσπαστικό λόγο, από την άλλη μπορεί να του αναγνωριστεί ότι δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα να δυσαρεστεί ένα τμήμα του κοινού του προκειμένου να υπερασπιστεί τις απόψεις του:

Ευχαριστώ τη SAG-AFTRA για τον ακούραστο αγώνα στο όνομα μας για οικονομικά οφέλη και καλύτερες συνθήκες εργασίας και σεβασμό. Κι αυτό ιδιαίτερα αξίζει μνείας τις μέρες αυτές που υπάρχει τόση εχθρότητα απέναντι στα συνδικάτα. Πολιτικοί ηγέτες που στηρίζουν τα συνδικάτα είναι πιο πιθανό να στηρίζουν προσιτή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανθρώπινες ρυθμίσεις μετανάστευσης, ένα ασφαλές περιβάλλον, πολίτες με διαφοροποιημένο υπόβαθρο, αναπαραγωγικά δικαιώματα, λογικό έλεγχο όπλων και δίκαιους μισθούς και επιδόματα.

Τους οφείλουμε τη στήριξή μας. Και τους οφείλουμε την ψήφο μας. Φαντάζομαι κάποιους από σας να λέμε, εντάξει, μείνε έξω από την πολιτική. Εντάξει. Αλλά είμαστε σε μια τόσο δεινή κατάσταση, τόσο ανησυχητική για μένα και τόσους άλλους, πρέπει να πω κάτι. Νομίζω ότι τα είπα αρκετά καλά στα Variety τις προάλλες (σ.σ εννοεί την απονομή των βραβείων Variety) οπότε θα αναπαράγω τον εαυτό μου. Υπάρχει το σωστό και υπάρχει το λάθος, κι υπάρχει η κοινή λογική, και η κατάχρηση εξουσίας, κι ως πολίτης έχω δικαίωμα όπως και οποισδήποτε άλλος, ηθοποιός, αθλητής, μουσικός ή οποιοσδήποτε άλλος, να πω τη γνώμη μου. Κι αν έχω πιο δυνατή φωνή εξαιτίας της κατάστασής μου, θα τη χρησιμοποιήσω οπότε βλέπω μια εξόφθαλμη κατάχρηση εξουσίας. Κι αυτά μόνο θα πω για το θέμα απόψε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: