Στην υπηρεσία ασφαλείας του Τραμπ δυο από τους συλληφθέντες τρομοκράτες στη Βενεζουέλα

Οι δυο Αμερικανοί που συνελήφθησαν φέρονται να δούλευαν για λογαριασμό μισθοφορικές εταιρείας που είχε προχωρήσει σε συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με τον επίδοξο πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό.

Στο κενό έπεσε άλλη μια “γιωτάδικη” απόπειρα προετοιμασίας πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν ωστόσο οι αποκαλύψεις που έκανε η κυβέρνηση της χώρας για την ταυτότητα δυο εκ των συλληφθέντων. Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο υποστήριξε ότι συνελήφθησαν δυο Αμερικανοί πολίτες μαζί με την ομάδα των μισθοφόρων που προσπάθησαν να περάσουν στη Βενεζουέλα με στόχο τη δολοφονία του Μαδούρο.  “Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται οι προδότες Αντόνιο Σεκέουα και ένας πολίτης με επίθετο Μπαντουέλ, που δήλωσε ότι δυο Αμερικανοί από την ομάδα ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται στην ομάδα κρούσης”, ανέφερε σε τουίτ του ο πρόεδρος της χώρας. O Mαδούρο έδειξε τα διαβατήρια που κατασχέθηκαν από τους Αμερικανούς, τον Λιουκ Αλεξάντερ Ντέλμαν και τον Άαρον Μπάρι, οι οποίοι εργάζονταν για την εταιρεία μισθοφόρων Silvercorp και τώρα κρατούνται από τις αρχές της Βενεζουέλας. Συνολικά συνελήφθησαν 13 από τους τρομοκράτες, ενώ 8 άτομα σκοτώθηκαν.
“Παρίσταναν τους Ράμπο. Παρίσταναν τους ήρωες” είπε ο Μαδούρο, υπογραμμίζοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν εγκαίρως λάβει γνώση για την απόπειρα τρομοκρατικής διείσδυσης.

Οι δύο άντρες φαίνεται να συνδέονται με τον επικεφαλής της Silvercorp στη Φλόριντα, το βετεράνο Τζόρνταν Γκουντρό, ο οποίος δήλωσε σε μια σειρά διεθνών μέσων πως “Αυτοί δουλεύουν μαζί μου. Είναι οι δικοί μου”. Ο ίδιος χαρακτήρισε την αποτυχημένη απόπειρα ως μέρος της “Επιχείρησης Γεδεών”, υπό της εντολές του Χουάν Γουαϊδό, του αυτοανακηρυγμένου “μεταβατικού προέδρου”, ο οποίος, σύμφωνα με εικόνες ενός συμβολαίου που δημοσίευσε δημοσιογράφος από τη Βενεζουέλα με έδρα το Μαϊάμι  και κάνει το γύρω του διαδικτύου, έκλεισε με την αμερικανική εταιρεία συμφωνία 212 εκ. δολαρίων. Ο αρχιπραξικοπηματίας διέψευσε ότι έχει σχέση με την υπόθεση, ζητώντας ωστόσο “να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των συλληφθέντων”.
Ως μάρτυρας στο συμβόλαιο των δύο πλευρών εμφανίζεται ο πρώην δικηγόρος του Τόνι Ερνάντες, αδερφός του προέδρου της Ονδούρας που καταδικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο για μεγαλεμπόριο ναρκωτικών.
View image on Twitter
View image on Twitter
Σύμφωνα με τον Ντρου Γουάιτ, πρώην συνέταιρο στη Silvercorp, ο Γκουντρό γνωρίστηκε με τον επί χρόνια σωματοφύλακα του Τραμπ Κιθ Σίλερ μέσω κοινού γνωστού και τον συνόδευσε για συνάντηση με αντιπροσώπους του Γουαϊδό στο Μαϊάμι τον περασμένο Μάη. Ωστόσο ο Σίλερ χάλασε τις σχέσεις του με τον Γκουντρό, θεωρώντας τον ακατάλληλο να αναλάβει μια επιχείρηση ανατροπής στη Βενεζουέλα, κάνοντας τις δικές του επαφές με λιποτάκτες του στρατού της Βενεζουέλας.
Για τις επαφές Γκουντρό – Γουαϊδό υπάρχουν και ηχητικά ντοκουμέντα, ενώ ο επικεφαλής της Silvercorp υποστηρίζει ότι έλαβε μόνο 50000 δολάρια από το συμφωνημένο ποσό. Υποστήριξε επίσης πως εκπαίδευσε περίπου 300 λιποτάκτες από τη Βενεζουέλα σε αυτοσχέδια στρατόπεδα στα σύνορα Κολομβίας και Βενεζουέλας, που είχαν σκοπό να μπουν με ένα βαριά οπλισμένο καραβάνι και να καταλάβουν το Καράκας σε 96 ώρες.

Με πληροφορίες από rt.com και telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: