Σφαίρες αντί γιατρού – Με 10 σφαίρες σκότωσαν αστυνομικοί Αφροαμερικανό με ψυχολογικά προβλήματα στη Φιλαδέλφεια (VIDEO)

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο άντρας κρατούσε μαχαίρι, ωστόσο καμία προσπάθεια αποκλιμάκωσης δεν έγινε από τους αξιωματικούς που έριξαν βροχή από σφαίρες στον άντρα, ο οποίος υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα.

Φρίκη και οργή προκαλεί η νέα δολοφονία Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ, που έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο αστυνομικής βίας στη χώρα, με “προνομιακά” θύματα τους μαύρους, τα άτομα με ψυχικές ασθένειες και τους φτωχούς. Ιδιότητες που για κακή του τύχη συγκέντρωνε συνολικά στο πρόσωπό του ο 27χρονος Ουόλτερ Ουόλας Τζούνιορ στη Φιλαδέλφεια, που έπεσε νεκρός από 10 σφαίρες αστυνομικών καταμεσής του δρόμου μπροστά στην οικογένειά του.

Η ανατριχιαστική σκηνή καταγράφηκε σε βίντεο, όπου οι αστυνομικοί εμφανίζονται με προτεταμένα τα όπλα κατά ενός άντρα που εμφανίζεται ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Λίγο μετά, ανοίγουν πυρ εναντίον του ρίχνοντας τον νεκρό στο έδαφος, ανάμεσα στα ουρλιαχτά όσων παρακολουθούσαν, ενώ ένας άντρας ακούγεται να φωνάζει “γιατί έπρεπε να του ρίξετε τόσες φορές;”. Μια ομάδα περικυκλώνει τους αστυνομικούς και μια γυναίκα χτυπιέται και φωνάζει εναντίον τους.

Walter Wallace Jr, 27, is shot dead by Philadelphia Police

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άντρας κρατούσε μαχαίρι και δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών να το ρίξει κάτω. Ωστόσο από το βίντεο, όπως σημειώνει και ο δικηγόρος Μπεν Κραμπ δε φαίνεται καμία απόπειρα αποκλιμάκωσης της κατάστασης από τα όργανα της τάξης, ενώ κατά τον πατέρα του θύματος, ο γιος του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Είναι η πολλοστή φορά εξάλλου μόνο φέτος που άτομα με διάφορες ψυχικές ή διανοητικές παθήσεις χάνουν τη ζωή τους μετά την αστυνομική επέμβαση, καθώς οι πυροβολισμοί κρίνονται μάλλον αποτελεσματικότεροι και φτηνότεροι από την παροχή εξειδικευμένης ιατρικής βοήθειας που χρήζουν αυτοί οι άνθρωποι.

Οι τοπικές αρχές υπόσχονται “πλήρη εξιχνίαση” του περιστατικού, ενώ μετά τη δολοφονία, 150 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Malcolm X για να διαμαρτυρηθούν για τη νέα έξαρση αστυνομικής βίας, με το σύνθημα “Κανένας μπάτσος καλός σε ένα ρατσιστικό σύστημα”. Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και ένα περιπολικό πυρπολήθηκε, πριν το πλήθος διαλυθεί λίγες ώρες μετά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: