Σε ποσοστά ρεκόρ η οπλοκατοχή στη Βραζιλία – Πανηγυρίζει ο Μπολσονάρου

Με κάθε τρόπο προωθεί την εξάπλωση της οπλοκατοχής στη Βραζιλία ο ακροδεξιός πρόεδρος, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων πως ο διπλασιασμός σχεδόν της οπλοκατοχής επί ημερών του οφείλεται για την πτώση των βίαιων θανάτων στη χώρα.

Με τεράστια αύξηση σχεδόν 50% της οπλοκατοχής μπαίνει η Βραζιλία στο νέο έτος, καταγράφοντας το μεγαλύτερο αριθμό νόμιμων κατόχων όπλων από το 1997. Από το 2018 ως το Νοέμβρη του 2019 οι νόμιμοι κάτοχοι όπλων αυξήθηκαν από 47600 σε 70.800. Μικρότερη, αλλά αισθητή αύξηση 8%, εμφάνισαν και οι καταγραφές όπλων για κυνηγούς, συλλέκτες και όσους ασχολούνται με τη σκοποβολή. Η εξέλιξη αυτή προφανώς δεν είναι άσχετη με τη διακυβέρνηση Μπολσονάρου, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να πανηγυρίσει μέσω τουίτερ γι’ αυτή, υποστηρίζοντας πως ο αριθμός θανάτων από όπλα έπεσε κατά 22% την ίδια περίοδο και υποσχόμενος ότι θα εξασφαλίσει δυνατότητα οπλοκατοχής για περισσότερους πολίτες.

Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της διακυβέρνησής του, ο Μπολσονάρου προσπαθεί να απελευθερώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την οπλοκατοχή στη χώρα. Οκτώ φορές εξέδωσε διατάγματα διευκόλυνσης της οπλοκατοχής, τα οποία αναγκάστηκε να αποσύρει λόγω των αντιδράσεων και των νομικών κωλυμάτων. Παράλληλα ωστόσο, προώθησε τρία διατάγματα περί οπλοκατοχής, τα οποία ελπίζει ότι θα περάσουν από τη βουλή. Το πιο πρόσφατο διάταγμα εγκρίθηκε το Σεπτέμβρη, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από ειδικούς και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς επιτρέπει σε όλα τα μέλη του Στρατού και της Αστυνομίας να αποκτούν όσα όπλα θέλουν χωρίς να επιδεικνύουν καν το ποινικό τους μητρώο.
Με πληροφορίες από telesur
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: