Σχέδιο γενοκτονίας των ΗΠΑ κατά της Κούβας καταγγέλλει ο υπουργός εξωτερικών

Παρεμπόδιση του ανεφοδιασμού του νησιού σε καύσιμα καταγγέλλει η κυβέρνηση της Κούβας, με προφανή στόχο των ΗΠΑ την πρόκληση κοινωνικής αναταραχής στο νησί

Η ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, με στόχο τη διάλυση της κουβανικής οικονομίας, οδήγησε τη Δευτέρα τον υπουργό εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες να καταγγείλλει μέσω τουίτερ ως “σχέδιο γενοκτονίας” τα όσα απεργάζονται οι ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας.

Οι ΗΠΑ έχουν αναβαθμίσει τις κυρώσεις τους κατά της χώρας, αυτή τη φορά αποτρέποντας τον ανεφοδιασμό της με καύσιμα: “Οι ΗΠΑ αυξάνουν την οικονομική πειρατεία κατά της Κούβας. Διεξάγουν ένα παράνομο σχέδιο παρακολούθησης και καταδίωξης πλοίων και απειλούν πλοιοκτήτριες εταιρείες, ασφαλιστικές εταιρείες και κυβερνήσεις για να αποτρέψουν τον ανεφοδιασμό της χώρας σε καύσιμα. Πρόκειται για σχέδιο γενοκτονίας”.

Στόχος της διακυβέρνησης Τραμπ είναι μέσω της όξυνσης του εμπάργκο και των άλλων περιοριστικών οικονομικών μέτρων, να επηρεαστούν τομείς όπως η υγεία και η διατροφή του πληθυσμού. Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδωσε μεγάλο πλήγμα στον κουβανικό τουρισμό, απαγορεύοντας τις επισκέψεις για πολιτιστικούς λόγους, αλλά και την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και ιδιωτικών αεροσκαφών στην Κούβα από τις ΗΠΑ.

Ήδη την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ σε ίδιο μήκος κύματος, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την απόπειρα παρεμπόδισης του ανεφοδιασμού σε καύσιμα, στοχεύοντας στην πρόκληση κοινωνικής δυσαρέσκειας και εντάσεων ώστε η κυβέρνηση του νησιού της Επανάστασης να δεχτεί απαράδεκτες υποχωρήσεις.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: