Ρατσιστο-ιός στα κυπριακά οδοφράγματα

Μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τις έντονες πιέσεις από το νεοναζιστικό ΕΛΑΜ προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη, κλείνουν τέσσερα σημεία διέλευσης της Δερύνειας, της Λήδρας, της Λεύκας και του Αστρομερίτη ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού!

Μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τις έντονες πιέσεις (κατά δήλωση τους) από το νεοναζιστικό ΕΛΑΜ προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη κλείνουν τέσσερα σημεία διέλευσης της Δερύνειας, της Λήδρας, της Λεύκας και του Αστρομερίτη ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού!

Το μέτρο μπήκε σε ισχύ σήμερα από τις 6:00 το πρωί και για εφτά ημέρες με την κυβέρνηση να μην αποκλείει επέκταση του χρονικού διαστήματος που θα μείνουν κλειστά τα τέσσερα οδοφράγματα.

Καλό είναι να σημειώσουμε ότι κανένα κρούσμα δεν έχει αναφερθεί από την Τ/κ κοινότητα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού υγείας «ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Για το ζήτημα των οδοφραγμάτων ενημερώθηκαν σχετικά τόσο οι Βάσεις όσο και τα Ηνωμένα Έθνη». Για την Τ/κ κοινότητα ούτε λόγος.

Η αντίδραση του Τ/κ ηγέτης κ Ακιντζί ήταν άμεση: «Εάν χρειαστεί η λήψη μέτρων στην Κύπρο για το θέμα, θα ήταν σωστό να ληφθούν από κοινού μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία. Δεν θα πρέπει να γίνονται μονομερή βήματα εκτός αυτού που ωθούν τις κοινότητες σε πανικό».

Σε ανακοίνωσή το Γραφείο Τύπου του ΑΚΕΛ αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο οδοφραγμάτων. Έχουμε την άποψη ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει και πολιτικές προεκτάσεις, θα έπρεπε από προηγουμένως να υπάρξει ενημέρωση και διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις. Για αποφυγή των όποιων προβλημάτων θα έπρεπε επίσης να υπάρξει συνεννόηση και με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ούτε το ένα έκανε η κυβέρνηση, ούτε και το άλλο. Και ενώ κυβερνητικά στελέχη, όπως για παράδειγμα ο Υπουργός Εξωτερικών, ή ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωναν ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα οδοφράγματα, αίφνης η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο οδοφραγμάτων.

Εμείς κατανοούμε ότι για αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από τον κορωναϊό εκεί και όπου απαιτείται πρέπει να λαμβάνονται μέτρα, αλλά με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της και με τον τρόπο που λειτούργησε η κυβέρνηση προκαλούνται ερωτηματικά και κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτεθειμένοι».

Η Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών αντιτίθεται στο κλείσιμο των οδοφραγμάτων που επιβάλλει η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

«Με δικαιολογία την εξάπλωση του Κορονοϊού, η κυβέρνηση δράττει την ευκαιρία για να ικανοποιήσει μια κρυφή της επιθυμία που δεν διαφέρει καθόλου από τις πολιτικές οργανώσεις που επιδιώκουν την διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Ως προοδευτικοί πολίτες εναντιωνόμαστε στην διαίρεση της χώρας μας και προτρέπουμε όλους τους Κύπριους να αντισταθούν στην απαγόρευση της διακίνησης σε βορρά και νότο στην οποία αποβλέπει η κυβερνητική πολιτική.

Σας καλούμε να παραστείτε μαζί μας αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο τέρμα της οδού Λήδρας για να δείξουμε την αντίθεσή μας στην κυβερνητική πολιτική».

Ένα μέτρο που θα βοηθούσε σίγουρα εκτός από το κλείσιμο των οδοφραγμάτων είναι και αυτές οι χρυσές βίζες που δίνονται κατά εκατοντάδες σε ξένους καταδικασμένους εγκληματίες και φίλους που ταξιδεύουν με τα ιδιωτικά τους τζετ και δεν πρόσκειται σε κανένα έλεγχο. Δεν είναι κ. Αναστασιάδη;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η ΑΧΠ λέει:

    Κλειδώνει η Διχοτόμιση από αυτούς που την ξεκίνησαν το 74. Μάλιστα βάλανε την Εθνική Φρουρά, δηλαδή 18χρονους μη επαγγελματίες που κάνουν το στρατιωτικό τους, να φυλάνε μαζί με την αστυνομία τα οδοφράγματα από … τα μέσα, να προσέχουν τους ελληνοκύπριους να μην περάσουν στα κατεχόμενα. Έχει και αυτό την πολύ μεγάλη σημασία του. Αυτοί που με το τείχος του βερολίνου κοιμόντουσαν με το τείχος ξυπνούσαν. Και “δεν τους άφηναν να περάσουν”, “τους πυροβολούσαν” λέγανε οι ορχήστρες των ΜΜεξαπάτησης. Τώρα είναι άλλο το παραμύθι. Μάλιστα είπε και το αμίμητο “στα κατεχόμενα υπάρχουν 3000 ιρανοί φοιτητές και ξέρουμε ότι το Ιράν είναι χώρα ψηλού κινδύνου για τον ιό”. Λες και στην άλλη μεριά την “εχόμενη” δεν έχουμε κινέζους, φοιτητές, οικιακούς βοηθούς, και … εκατομμυριούχους της βίζας. Δεν έχουμε ιταλούς του εράσμους. Ούτε τουρίστες.

    Πριν 2,3 χρόνια βάλανε μισθωτούς της Ε.Φ. να προσέχουν τα αεροδρόμια. Σαν έξτρα εργασία. Συνηθίσαμε να βλέπουμε τις στολές παραλλαγής και τα άρβυλα και τα αυτόματα όπλα στο αεροδρόμια.

    Μετά, πριν 3 μήνες, βάλανε τα παιδιά της Ε.Φ. (αυτούς που υπηρετούν για 1 χρόνο) να κάνουν περιπολίες, οπλισμένοι και με στολή παραλλαγής, μαζί με την αστυνομία στην παλιά πόλη (στην περιοχή του οδοφράγματος της οδού Λήδρας). Γιατί είχε παρατηρηθεί δήθεν έξαρση (@*&*) εγκληματικότητας στα γκέτο των ξένων της περιοχής. Αυτό είναι το καθήκον της εθνικής φρουράς;

    Σήμερα βάλανε την εθνική φρουρά να εμποδίζει τον κόσμο να περάσει απέναντι.

    Αύριο στα τανκς;

    Αλλά το Προεδρικό δεν κινδυνεύει με αυτούς που έχει μέσα. ‘Αλλοι κινδυνεύουν.

    Είναι επικίνδυνοι.

Κάντε ένα σχόλιο: