Πυροσβέστες “αυτοπυρπολούνται” σε διαδήλωση κατά των μεταρρυθμίσεων Μακρόν (VIDEO)

Οι πυροσβέστες απαιτούν την αύξηση του επιδόματος πυρκαγιάς, από 19% του μισθού που βρίσκεται σήμερα, σε 28%, ενώ επιπλέον ζητούν να αναγνωριστεί το επάγγελμά τους ως επικίνδυνο, προκειμένου να έχουν δικαίωμα για πρόωρη συνταξιοδότηση. 

Mέρα απεργίας και κινητοποίησης για τους πυροσβέστες στη Γαλλία η 28η Γενάρη και οι δρόμοι του Παρισιού γέμισαν με πυροσβέστες από ολόκληρη τη χώρα. Αιτία της διαμαρτυρίας η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί ο Μακρόν, αλλά και αιτήματα του κλάδου, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις συνθήκες εργασίας και τις απολαβές του.

Το πρωί πριν ξεκινήσει η διαδήλωση, οι πυροσβέστες κατέλαβαν την περιφερειακή λεωφόρο, αποκλείοντάς την. Μόλις τον περασμένο Οκτώβρη είχαν βγει ξανά στους δρόμους, συγκρουόμενοι μάλιστα με την αστυνομία. Στη συνέχεια υπήρξαν αρκετές συναντήσεις μεταξύ των συνδικάτων του κλάδου και των υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ. Η πιο πρόσφατη πραγματοποιήθηκε στις 17 Γενάρη, χωρίς να ικανοποιήσει τον κλάδο, που προχώρησε σε νέα απεργία, ενώ νέα συνάντηση ορίστηκε ανήμερα της κινητοποίησης. Οι πυροσβέστες απαιτούν την αύξηση του επιδόματος πυρκαγιάς, από 19% του μισθού που βρίσκεται σήμερα, σε 28%, ενώ επιπλέον ζητούν να αναγνωριστεί το επάγγελμά τους ως επικίνδυνο, προκειμένου να έχουν δικαίωμα για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Συμβολικό αποκορύφωμα της κινητοποίησης ήταν η “αυτοπυρπόληση” δυο πυροσβεστών, μπροστά στο πλήθος που επιδοκίμαζε και βιντεοσκοπούσε, παραπέμποντας στις φλόγες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι στη δουλειά τους, αλλά και τα μέτρα που τους “καίνε”, όπως φυσικά το σύνολο της εργατικής τάξης στη Γαλλία. Στη συνέχεια, έπεσαν στο έδαφος, όπου συνάδελφός τους έσβησε τη φωτιά με πυροσβεστήρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: