Η ΠΣΟ συγχαίρει τον επιτυχή αγώνα χιλιάδων αγροτών στην Ινδία

Μετά από πορεία ημερών ως τη Βομβάη, Ινδοί αγρότες της Μαχαράστρα απέσπασαν τη γραπτή δέσμευση υλοποίησης των αιτημάτων τους από την τοπική κυβέρνηση.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της, συγχαίρει χιλιάδες Ινδούς αγρότες της περιοχής Μαχαράστρα, που μετά από διαδηλώσεις πέτυχαν τη γραπτή δέσμευση της κυβέρνησης για υλοποίηση των αιτημάτων τους. Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν από την οργάνωση AIKS, το αγροτικό παράρτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό), ζητώντας άνευ όρων παραγραφή δανείων και χρεών ηλεκτροδότησης. Άλλα αιτήματα περιλαμβάνουν τη θέσπιση συνταξιοδοτικού καθεστώτος για τους αγρότες, κρατική επιχορήγηση και θέσπιση ελάχιστης εγγυημένης υποστηρικτικής τιμής για την παραγωγή τους. Μέσα σε έξι μέρες, αγρότες από τη Μαχαράστρα κάλυψαν με πορεία 180 χλμ ως τη Βομβάη, όπου συγκεντρώθηκαν 35.000 αγρότες διαμαρτυρόμενοι για την ανικανότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει τον κλάδο του από απώλειες λόγω κακής σοδειάς, επιτυγχάνοντας τελικά μια πρώτη νίκη με την απόσπαση της γραπτής δέσμευσης. Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΣΟ, που μεταφράζουμε εδώ, αναφέρει τα εξής:

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 92 εκατομμύρια μέλη σε 5 ηπείρους, συγχαίρει τους δεκάδες χιλιάδες μαχητικούς αγρότες που συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία, αγωνιζόμενοι για τα δίκαια αιτήματά τους. Η μεγάλη πορεία ξεκίνησε στις 6 Μάρτη και οι αγρότες βάδισαν από το Νασίκ στη Βομβάη. Στη διάρκεια της πορείας 200 χλμ, διαδηλώσεις και εκστρατείες αλληλεγγύης έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές. Η εντυπωσιακή πορεία έληξε με τον επιτυχή εξαναγκασμό της κυβέρνησης του κρατιδίου να αποδεχτεί γραπτά τα αιτήματα των αγροτών.

Το ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί την άμεση εφαρμογή των αιτημάτων που υιοθετήθηκαν, που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής κι εργασίας χιλιάδων αγροτών. Αυτή η πάλη έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα νικηφόρων αγώνων που δείχνουν το δρόμο στα λαϊκά στρώματα σε όλο τον κόσμο.

Η Γραμματεία

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: