“Προστατευτική” κουκούλα της Κου-Κλουξ-Κλαν φόρεσε άντρας σε σούπερ μάρκετ στη νότια Καλιφόρνια

Ορισμένοι επισήμαναν μειωμένα αντανακλαστικά από πλευράς αλυσίδας, υποστηρίζοντας πως ο άντρας έπρεπε να διωχθεί κακήν κακώς από το κατάστημα, αντί να υπάρχουν διαπραγματεύσεις μαζί του.

Τραυματικές μνήμες έφερε στο μυαλό των κατοίκων της πόλης Σάντι και συνολικά της νότιας Καλιφόρνιας οι εικόνα ενός άνδρα που αντί για μάσκα φόρεσε κουκούλα της Κου-Κλουξ- Κλαν σε σούπερ μάρκετ της πόλης το Σάββατο.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αλυσίδας Vons, οι εργαζόμενοι του καταστήματος επανειλημμένα ζήτησαν από τον άνδρα να βγάλει την κουκούλα ή να φύγει από το κατάστημα. Ένας επιθεωρητής του καταστήματος εντόπισε τον άνδρα σε ταμείο και του ζήτησε ξανά να αφαιρέσει το σύμβολο ρατσιστικού μίσους, αλλιώς θα τον έδιωχνε από το κατάστημα. Τελικά εκείνος υποχώρησε, έβγαλε την κουκούλα κι έφυγε έχοντας πραγματοποιήσει τις αγορές του.

Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου της πόλης Τζον Μίντο και πολλών άλλων φορέων. Ο Μίντο υποστήριξε πως οι ενέργειες του συγκεκριμένου πελάτη δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες των περίπου 60000 δημοτών του Σαντί. Πολλοί νιώθουν ότι ξύνονται πληγές του παρελθόντος, όταν η πόλη ήταν διαβόητη για τις ρατσιστικές επιθέσεις και τη δραστηριότητα νεοναζί σκίνχεντ, που της απέφεραν το παρατούσκλι “Κλαντί”.
Οργισμένοι είναι και πολλοί κάτοικοι. “Είναι τόσο προβληματικό που αυτά ακόμα συμβαίνουν στο Σαντί στο Vons”, έγραψε ένας κάτοικος στο φέισμπουκ, περιγράφοντας το περιστατικό ως “αηδιαστικό”.
Ορισμένοι επισήμαναν μειωμένα αντανακλαστικά από πλευράς αλυσίδας, υποστηρίζοντας πως ο άντρας έπρεπε να διωχθεί κακήν κακώς από το κατάστημα, αντί να υπάρχουν διαπραγματεύσεις μαζί του. Ο δήμαρχος ωστόσο έσπευσε να στηρίξει την αλυσίδα και να ευχαριστήσει “όλους όσοι παρενέβησαν για να αποτρέψουν αυτή τη θλιβερή υπενθύμιση μισαλλοδοξίας”.

Το περιστατικό συνέβη μια μέρα αφότου η κομητεία του Σαν Ντιέγκο κατέστησε υποχρεωτική τη μάσκα σε όλους τους δημόσιους χώρους, ανάμεσά τους και τα σούπερ μάρκετ.

Aξίζει να σημειωθεί ότι σε μια σειρά πολιτείες και κομητείες, ειδικά στον αμερικανικό νότο, έχουν εδώ και δεκαετίες απαγορεύσει τη χρήση κουκούλας Κουκ – Κλουξ – Κλαν, ακόμα και τις μάσκες με εξαίρεση τις καρναβαλικές και του Χαλογουίν, χαλαρώνοντας του περιορισμούς αυτούς μέσα στην πανδημία για να μπορούν οι πολίτες να φορούν προστατευτικές μάσκες δημόσια.

Με πληροφορίες από sandiegiounionotribune.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: