Προσλαμβάνει ξανά τους Κουβανούς γιατρούς που είχε διώξει ο Μπολσονάρου λόγω κορονοϊού

Ο ακροδεξιός πρόεδρος Μπολσονάρου είχε διώξει στα τέλη του 2018 9000 Κουβανούς γιατρούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων δούλευαν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς σοβαρές υποδομές υγείας.

Μπορεί στη Λατινική Αμερική τα κρούσματα της πανδημίας να είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, τα συστήματα υγείας τους ωστόσο πολύ δύσκολα μπορούν να αντέξουν σε μια μαζική έξαρση του ιού. Μία μετά την άλλη χώρες της περιοχές στρέφουν το βλέμμα τους προς την Κούβα, ακόμα και κυβερνήσεις ανοιχτά εχθρικές όχι μόνο προς τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, αλλά και τους Κουβανούς γιατρούς. Το πιο διαβόητο παράδειγμα είναι φυσικά η Βραζιλία, όπου ο ακροδεξιός πρόεδρος Μπολσονάρου είχε διώξει στα τέλη του 2018 9000 Κουβανούς γιατρούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων δούλευαν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς σοβαρές υποδομές υγείας. Η απόλυσή τους συνοδεύτηκε από συκοφαντίες για “καταναγκαστική εργασία” και “κομμουνιστική προπαγάνδα”, ενάμιση χρόνο μετά όμως η κυβέρνηση προαναγγέλει ότι 1800 γιατροί που δεν είχαν επιστρέψει στο μεταξύ στην πατρίδα τους, έχουν δικαίωμα να επαναπροσληφθούν, αν και υπογράμμισε ότι στις προσλήψεις θα προτιμηθούν σε πρώτη φάση Βραζιλιάνοι υπήκοοι. Τελειόφοιτοι φοιτητές ιατρικής θα συμμετάσχουν επίσης στη μάχη κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου υγείας.

Οι Κουβανοί γιατροί στο εξωτερικό ανέρχονται στις 50.000 και βρίσκονται σε πάνω από 60 χώρες. Εξάγεται επίσης και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα φτάσουν στη χώρα του ως και 100 Κουβανοί νοσηλευτές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: