“Πόσες ζωές νέων εργατών πρέπει να θυσιαστούν για τους καπιταλιστές;” – Παρέμβαση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας για την εξαίρεση των νέων εργατών από την απαγόρευση κυκλοφορίας

Στην Τουρκία, ο αριθμός των εργατών κάτω από 20 ετών είναι 4 εκ. και 720 χιλιάδες από αυτούς είναι έφηβοι και παιδιά 5 ως 17 ετών

Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά στην Τουρκία, η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ως πρώτιστο μέλημά της να κινείται το γρανάζι, αδιαφορώντας για την υγεία των εκατομμυρίων εργατών της χώρας. Για το λόγο αυτό, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας σε άτομα κάτω των 20 ετών (όπως και στους άνω των 65), από τον κανονισμό αυτό εξαιρούνται νομοθετικά οι νέοι 18 – 20 ετών που εργάζονται στο δημόσιο ή των ιδιωτικό τομέα ή ως εργάτες γης για όση ώρα διαρκεί η εργασία τους και η μετάβασή τους από ή προς αυτή. Η σκανδαλώδης αυτή ρύθμιση προκαλεί την έντονη αντίδραση του ΤΚΡ, που ζητά την άμεση κατάργησή της, καλώντας τους νέους εργαζόμενους να ενώσουν τη φωνή τους με τους κομμουνιστές για ένα σύστημα όπου η ζωή τους δε θα αντιμετωπίζεται ως αναλώσιμη μπροστά στα κέρδη των καπιταλιστών:

Ρωτάμε την κυβέρνηση: Πόσες ζωές νέων εργατών πρέπει να θυσιαστούν για τους καπιταλιστές;

Στην πρόσθετη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που εξηγούσε τις εξαιρέσεις από την απαγόρευση κυκλοφορίας των νέων μεταξύ 18 -20 ετών, οι δημόσιοι υπάλληλοι, τα άτομα με έγγραφο ότι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και οι εποχικοί εργάτες γης εξαιρούνταν από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

To νόημα αυτής της απόφασης είναι καθαρά. Η αστική τάξη βάζει τη συνέχιση της παραγωγής πάνω από τη ζωή των νέων εργατών! Η τάξη των καπιταλιστών πράττει όπως θέλει, θεωρεί το να μείνουν νέοι άνθρωποι στο σπίτι για προστασία από την πανδημία ως “απώλεια εργατικής δύναμης”. Ωστόσο, οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι στοιχεία κόστους.

Στην Τουρκία, ο αριθμός των εργατών κάτω από 20 ετών είναι 4 εκ. και 720 χιλιάδες από αυτούς είναι έφηβοι και παιδιά 5 ως 17 ετών. Οποιοσδήποτε σε αυτές τις ηλικίες θα έπρεπε να μένει σπίτι, αξιοποιώντας το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα σε άδεια με αποδοχές για να αποφύγει την επιδημία.

Η νεολαία δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και να εξαγοραστεί!

To σύστημα που καταδικάζει παιδιά σχολικής ηλικίας και νέους πρέπει να καταργηθεί. Το να ζεις ανθρώπινα είναι πιο απλό από το να συσσωρεύεις κεφάλαια. Για το λόγο αυτό, είναι ζωτικής σημασίας να οργανωθούμε στις τάξεις του σοσιαλισμού για μια ανθρώπινη ζωή.

Νέοι αδέρφια κι αδερφές μας!

Κάντε ένα βήμα να σώσετε τη ζωή σας από τα χέρια των καπιταλιστών, μπείτε στις τάξεις της σοσιαλιστικής επανάστασης!

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: