Πορεία προς τη Μπογκοτά σχεδιάζουν πρώην μαχητές των FARC στην Κολομβία

Κεντρικό αίτημα της πορείας είναι ο σεβασμός στις ειρηνευτικές συμφωνίες του 2016, που καταπατώνται όλα αυτά τα χρόνια με εκατοντάδες θύματα μεταξύ των πρώην ανταρτών και άλλων κοινωνικών αγωνιστών.

Την ώρα που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι δολοφονίες πρώην ανταρτών των FARC, αλλά και εκατοντάδων άλλων κοινωνικών αγωνιστών στην Κολομβία, πρώην μαχητές αποφάσισαν την πραγματοποίηση πορείας από το Μεντεγίν στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, απαιτώντας από την κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε το σεβασμό των ειρηνευτικών συμφωνιών που υπεγράφησαν στην Αβάνα το 2016 και που μονομερώς καταπατούνται έκτοτε από την κολομβιανή κυβέρνηση.

Στην πορεία θα συμμετάσχουν παλιοί μαχητές από τα λεγόμενα στρατόπεδα επανένταξης στο Τσοκό, ενώ άλλες ομάδες ήδη εξκίνησαν από διάφορες επαρχίες της Κολομβίας, ώστε να συγκεντρωθούν στο Μεντεγίν και να φτάσουν στην Μπογκοτά στις αρχές του Νοέμβρη.

Η πορεία, που ονομάστηκε “Προσκύνημα για τη Ζωή και την Ειρήνη”, ξεκίνησε από τις 23 Οκτώβρη και συντονίζεται από το πολιτικό κόμμα FARC, διάδοχο της ομώνυμης ένοπλης οργάνωσης, ενώ στηρίζεται και από σειρά κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων της χώρας, αλλά και το γραφείο του ΟΗΕ στην Κολομβία.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: