Πέθανε μετά από απεργία πείνας 297 ημερών και ο Mustafa Koçak από τους Grup Yorum

“Να ξέρετε πως το κράτος δολοφόνησε το Μουσταφά για να μην ακουστεί στο δικαστήριο” δήλωσε η νομική ομάδα που τον εκπροσωπούσε στα κοινωνικά δίκτυα.

Λίγο καιρό μετά το θάνατο της Helin Bölek, που βρισκόταν σε απεργία πείνας για 288 ημέρες, ακόμα ένα μέλος του Grup Yorum ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των θυμάτων διώξεων μελών του συγκροτήματος και γενικότερα κρατικών δολοφονιών στην Τουρκία. Ο Μουσικός Mustafa Koçak άφησε την την τελευταία του πνοή, έχοντας αγωνιστεί για την παύση των νομικών διώξεων εναντίον του συγκροτήματος.

Η νομική ομάδα “Νομικό γραφείο του λαού” ανακοίνωσε το θάνατο του Koçak’s σήμερα, προσθέτοντας ότι επρόκειτο για τη 297η μέρα απεργίας πείνας κι ότι ο άντρας δεν είχε λάβει το δικαίωμα για μια δίκαιη δίκη.

“Να ξέρετε πως το κράτος δολοφόνησε το Μουσταφά για να μην ακουστεί στο δικαστήριο” δήλωσε η νομική ομάδα που τον εκπροσωπούσε στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο μουσικός εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για απόπειρα “ανατροπής της συνταγματικής τάξης”, ομολογία που αποσπάστηκε μετά από βασανιστήρια. Μαζί με την Bölek που απεβίωσε στις 3 Απρίλη και τον İbrahim Gökçek, επίσης μέλος του συγκροτήματος που συνεχίζει την απεργία πείνας, ξεκίνησαν αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας για να ζητήσουν δίκαιες δίκες για τα μέλη του συγκροτήματος, άρση της απαγόρευσης των συναυλιών, τερματισμό των επιδρομών στο πολιτιστικό κέντρο των συγκροτημάτων και απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών του συγκροτήματος.

Το συγκρότημα διώκεται από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του το 1985 και από το 2016 ισχύει απαγόρευση εμφανίσεων στην Τουρκία, με την κατηγορία της διασύνδεσης με το κόμμα DHKP-C, που χαρακτηρίζεται “τρομοκρατική οργάνωση” από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: