PCTE: Η μοναρχία ξεφορτώνεται τα βαρίδια για να διαιωνίσει τον κύκλο της

Δεν είναι εσπευσμένη απόδραση, σχεδιαζόταν εδώ και βδομάδες κι είχε διαρρεύσει στον Τύπο. Η δικαστική εξουσία δεν κούνησε ούτε ένα δάχτυλο για να αποτρέψει τη φυγή του διεφθαρμένου βασιλιά, μολονότι υπήρχε εν εξελίξει έρευνα, διευκολύνοντας την απόδρασή του με τα κλεμμένα χρήματα. Η κυβέρνηση της Ισπανίας είναι εκ των πραγμάτων συνένοχη για αυτή τη φυγή.

Η ανακοίνωση του ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας για την απόδραση του Χουάν Κάρλος από την Ισπανία, λόγω του χρέους του προς το ισπανικό δημόσιο.

Σήμερα (σ.σ.: 3 Αυγούστου) ο Βασιλικός Οίκος έστειλε ένα δελτίο με την υποτιθέμενη επιστολή του Χουάν Κάρλος, ανακοινώνοντας τη φυγή του από την Ισπανία. Το δελτίο τύπου κυκλοφόρησε όταν είχε ήδη ολοκληρωθεί η απόδραση.

Δεν είναι μια εσπευσμένη φυγή, σχεδιαζόταν εδώ και βδομάδες, όπως είχε διαρρεύσει στον Τύπο. Η δικαστική εξουσία δεν κούνησε ούτε ένα δάχτυλο για να αποτρέψει τη φυγή του διεφθαρμένου βασιλιά, μολονότι υπήρχε εν εξελίξει έρευνα, διευκολύνοντας την απόδρασή του με τα κλεμμένα χρήματα. Η κυβέρνηση της Ισπανίας είναι εκ των πραγμάτων συνένοχη για αυτή τη φυγή, καθώς πρόκειται καθαρά για μια κρατική υπόθεση.

Ο Χουάν Κάρλος δεν το έσκασε εξαιτίας της λαϊκής πίεσης. Το έσκασε για να αποφύγει να είναι το επίκεντρο διαρκών σκανδάλων και της διαφθοράς που θα φθείρουν την μοναρχία τα επόμενα χρόνια. Η μοναρχία ξεφορτώνεται τα βαρίδια για να διαιωνίσει τον κύκλο της και να συνεχίσει να εκπληρώνει τον ιστορικό της ρόλο ως εγγυητής για το καπιταλιστικό σύστημα στην Ισπανία.

Το ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας καλεί να μπει ένα τέλος στον θεσμό της μοναρχίας, να μην αφήσουμε να μας εξαπατήσει η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, που στα λόγια κριτικάρει τον Χουάν Κάρλος, αλλά στην πράξη διευκόλυνε τη φυγή του και την ατιμωρησία.

Πηγή: PCTE

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: