“Όποιος δε σέβεται τη Βενεζουέλα φεύγει” – Πόδι πήρε από το Μαδούρο η πρέσβειρα της ΕΕ μετά τις νέες κυρώσεις εναντίον της χώρας

“Δεν μπορούν και δε θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα μαζί μας!” τόνισε ο Μαδούρο στο διάγγελμά του προς το λαό της Βενεζουέλας, ανκοινώνοντας τελεσίγραφο 72 ωρών για την αποχώρηση της πρέσβειρας της ΕΕ Ισαμπέλ Μπριλιάντε Πεντρόσα.

Tελεσίγραφο 72 ωρών για να μαζέψει τα πράγματά της και να αποχωρήσει δόθηκε στην Ισαμπέλ Μπριλιάντε Πεντρόσα, πρέσβειρα της ΕΕ στη Βενεζουέλα, μετά την νέα απόφαση του οργανισμού να επιβάλει κυρώσεις σε πολιτικούς που αναγνωρίζουν τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Ανάμεσά τους και ο νυν πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης και πρώην σύμμαχος του Γκουαϊδό, Λουίς Πάρα, που αποχώρησε από το στρατόπεδο των πραξικοπηματιών πριν αρκετούς μήνες κι αρνείται να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις των ευρωατλαντικών κέντρων.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Νικολάς Μαδούρο σημείωσε σε έντονο ύφος πως “αρκετά με την ευρωπαϊκή αποικιοκρατία κατά της Βενεζουέλας, φτάνει!”. Πρόσθεσε πως “Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε απόφαση που τιμωρεί Βενεζολάνους που, ως μέλη κρατικών θεσμών, σέβονται το Σύνταγμα, επιβάλλοντας κυρώσεις στην ηγεσία της εθνοσυνέλευσης επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει εντολές από την πρεσβεία της ΕΕ στο Καράκας”.

Προειδοποίησε τους “αποικιοκράτες, ρατσιστές και οπαδούς της φυλετικής ανωτερότητας” να “ετοιμαστούν”, “γιατί στη Βενεζουέλα θα γίνουν ελεύθερες και διαφανείς βουλευτικές εκλογές με τη συμμετοχή χιλιάδων υποψηφίων”. Αντιθέτως, η κλίκα του Γκουαϊδό, που συνεχίζει να παραβιάζει το σύνταγμα, “δεν αντιπροσωπεύει ούτε κλάσμα από τη δημοκρατική ποικιλομορφία μιας χώρας που θέλει το μέλλον της και θα το κατακτήσει”.

Απευθυνόμενος στο μεγάλο ιμπεριαλιστή βόρειο γείτονα, ο Μαδούρο υπογράμμισε πως “Κάθε μέρα, η αμερικανική αυτοκρατορία και τα απομεινάρια της παλιάς ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας μας χτυπούν, αλλά εδώ είμαστε φρέσκοι και νικηφόροι. Δεν μπορούν και δε θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα μαζί μας!”, τονίζοντας πως “όποιος δεν μπορεί να σεβαστεί τη Βενεζουέλα, πρέπει να φύγει”. Κατηγόρησε επίσης την ΕΕ πως υιοθέτησε “μια μαριονέτα για πρόεδρο”.

Με τις νέες κυρώσεις της ΕΕ, συνολικά 36 αξιωματούχοι της Βενεζουέλας βρίσκονται σε μια λίστα που απαγορεύει τα ταξίδια και παγώνει τους λογαριασμούς τους, αφού η ένωση παραμένει αταλάντευτα στο πλευρό του αποτυχημένου πραξικοπηματία Γκουαϊδό, επιδιώκοντας τάχα “μια ειρηνική δημοκρατική λύση στη Βενεζουέλα”.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: