“Όχι στο Bullying, ναι στις σφαγές;” Η Παλαιστίνη δεν είναι παιχνίδι

Πλήθος αντιδράσεων στα social media, ενάντια στο γιουροβιζιονικό ξέπλυμα της πολιτικής του κράτους του Ισραήλ

Η εικόνα της νικήτριας της Γιουροβίζιον,  Νέτα Μπαρζιλάι, από τη θητεία της στον Ισραηλινό στρατό, όπου ποζάρει χαρούμενη και περήφανη, κάνει τις τελευταιες ωρες το γύρο του διαδικτύου με τον κατάλληλο σχολιασμό.

“Ούτε η Παλαιστίνη είναι παιχνίδι” σχολιάζει ένα προφίλ με τη σημαία και το όνομα της Παλαιστίνης για τον τίτλο του τραγουδιού (toy=παιχνίδι) που κέρδισε, με την τραγουδίστρια να λέει πως δεν είναι παιχνίδι στα χέρια αυτών που κάνουν bullying (νταηλίκι, εκφοβισμό). Προφανώς όμως δεν έχει τις ίδιες ευαισθησίες για τη σφαγή των Παλαιστινίων και τα εγκλήματα του κράτους της.

 

Λένε άλλο τιτίβισμα χαρακτηρίζει τη Νέτα ως την ιδανική εκπρόσωπο του Ισραήλ στο θεσμό αφού υπηρετούσε στον ισραηλινό στρατό το 2014, στη σφαγή 2.000 Παλαιστίνιων στη λωρίδα της Γάζας.

Το ίδιο στοιχείο επισημαίνει κι αυτό το προφίλ, μαζί με την αληθινή εικόνα του Ισραήλ πίσω από τις νότες και τη λάμψη του σόου που θα φιλοξενήσει του χρόνου -άλλη μια αφορμή για προβολή-ξέπλυμα της χώρας και της κρατικής πολιτικής της.

Με πληροφορίες από Publico.es

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: