“Ο παλιός κόσμος δύει, ο νέος είναι έτοιμος να γεννηθεί”- Στιγμιότυπα από την κατασκήνωση του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Πλήθος νέοι από όλη τη χώρα συναντήθηκαν σε μια εκδήλωση που έστειλε υπόσχεση συνέχισης των αγώνων ακόμα πιο δυναμικά από το φθινόπωρο.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά η κατασκήνωση του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ιταλίας (FCG), με τίτλο “Guerilla2019”, που έλαβε χώρα μεταξύ 1 και 6 Αυγούστου στην όμορφη Ροτσέλα Ιόνικα της Καλαβρίας. Πλήθος νέοι από όλη τη χώρα συναντήθηκαν σε μια εκδήλωση που έστειλε υπόσχεση συνέχισης των αγώνων ακόμα πιο δυναμικά από το φθινόπωρο.

Πλούσια αθλητική δράση, αλλά και πολλές πολιτικές συζητήσεις διαμόρφωσαν το πρόγραμμα του καμπ. Μπιτς βόλεϊ, ποδόσφαιρο, αλλά και μαθήματα μουάι-τάι κράτησαν σε εγρήγορση τους νεαρούς συντρόφους, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις συζητήσεις, με θέμα το φοιτητικό κίνημα, τη μετανάστευση, αλλά και την κλιματική αλλαγή. Στην τελευταία συμμετείχαν και αντιπροσωπείες νεολαιών από την Τουρκία, την Ισπανία και φυσικά η ΚΝΕ.

Το αγωνιστικό αυτό εξαήμερο ολοκληρώθηκε με ομαδική φωτογραφία στο ηλιοβασίλεμα, που είχε σημειολογικό χαρακτήρα, καθώς όπως ανέφερε το καταληκτήριο σύνθημα της FCG “Ο παλιός κόσμος δύει, ο νέος είναι έτοιμος να γεννηθεί”.

 

 

Guerrilla 2019 – Giorno 1

Primo giorno della gioventù comunista a Roccella Jonica #Guerrilla2019

Gepostet von Fronte della Gioventù Comunista – FGC am Freitag, 2. August 2019

Guerrilla 2019 – Giorno 2

Video riassunto della seconda giornata a #Guerrilla2019

Gepostet von Fronte della Gioventù Comunista – FGC am Samstag, 3. August 2019

Guerrilla 2019 – Giorno 4

Un breve riassunto dell'intensa giornata di ieri a #Guerrilla2019: esercitazioni politiche, attività sportive e canti di lotta!

Gepostet von Fronte della Gioventù Comunista – FGC am Montag, 5. August 2019

Guerrilla 2019 – Giorno 5

Quest'anno a #Guerrilla2019 abbiamo deciso di ampliare le attività di discussione politica. Dopo il seminario internazionale sul clima, ieri dibattito sull'immigrazione.

Gepostet von Fronte della Gioventù Comunista – FGC am Dienstag, 6. August 2019

Guerrilla 2019 – Ultimo giorno

Si è conclusa ieri la sesta edizione di Guerrilla. Sono stati sei giorni di intensa discussione politica e attività sportive. Ora pronti per un nuovo anno di lotte!

Gepostet von Fronte della Gioventù Comunista – FGC am Mittwoch, 7. August 2019

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
2 Σχόλια

  • Ο/Η vassilis λέει:

    Πανέμορφα!!!
    Επί τέλους, να μπορείς να αποκαλέσεις “σύντροφο” έναν Ιταλό κομμουνιστή και να το εννοείς κι εσύ κι εκείνος!
    Ποτέ πιά Μπερλίνγκουερ και ρεφορμιστές φανφαρόνοι!

    Υ.Γ Κάποιος να πει στους Ιταλούς συντρόφους ότι με το δεξί, κάνουν οι αστοί τον σταυρό τους, όταν βλέπουν τους κομμουνιστές να σηκώνουν την αριστερή τους γροθιά….

  • Ο/Η Kostas λέει:

    Πολύ αισιόδοξο που οι σύντροφοι στην Ιταλία έχουν βρει ρυθμό και προχωράνε σταθερά μπροστά!
    Μπορεί να ξεκίνησαν δύσκολα και σχεδόν από το τίποτα, αλλά έχουν δείξει αποφασιστικότητα, δύναμη και πάνω από όλα ότι πατάνε γερά στο έδαφος και στο λαό. Μακάρι να συνεχίσουν να αναπτύσσονται με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς, έχουν φτιάξει μια μαγιά που μόνο ελπίδα δίνει!

Κάντε ένα σχόλιο: