Νοσηλευτές μπλοκάρουν διαδηλωτές κατά της καραντίνας στο Ντένβερ των ΗΠΑ (VIDEO)

Νοσηλευτικό προσωπικό που παλεύει με τις συνέπειες της πανδημίας στην πολιτεία, στάθηκε μες στο δρόμο, εμποδίζοντας κάποιους από τους διαδηλωτές να προχωρήσουν με τα αυτοκίνητά τους, οι οποίοι αντέδρασαν με φωνές και αποδοκιμασίες.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, από οπαδούς του Τραμπ που αντιτίθενται στη συνέχιση της καραντίνας όπως την επιβάλλουν κυβερνήτες, ιδιαίτερα οι προσκείμενοι στο δημοκρατικό κόμμα. “Δώστε μου την ελευθερία μου ή δώστε μου Covid” γράφει το αυτοσχέδιο πλακάτ μιας διαδηλώτριας, αποτυπώνοντας ανάγλυφα την νοοτροπία του μειοψηφικού, αλλά αυξανόμενου πλήθους που σε ολοένα και περισσότερες πολιτείες ζητά άνοιγμα της οικονομίας εδώ και τώρα, αντανακλώντας τις επιθυμίες ενός σημαντικού τμήματος του αμερικανικού κεφαλαίου.

Στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, ένα από τα πρώτα μέρη στις ΗΠΑ όπου σημειώθηκαν μαζικά κρούσματα, κυρίως σε γηροκομεία, 2500 άτομα, αγνοώντας τον περιορισμό των συναθροίσεων συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα Ολύμπια για να απαιτήσουν από τον κυβερνήτη χαλάρωση των περιορισμών στην οικονομία. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δεν τηρούσαν αποστάσεις, ούτε φορούσαν μάσκες, παρά τις θεωρητικές προτροπές των διοργανωτών σε αυτή την κατεύθυνση.

Επεισοδιακή ήταν η διαδήλωση στο Ντένβερ του Κολοράντο, όπου αρνητές της καραντίνας μπλόκαραν την κίνηση με τα αυτοκίνητά τους. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, νοσηλευτικό προσωπικό που παλεύει με τις συνέπειες της πανδημίας στην πολιτεία, στάθηκε μες στο δρόμο, εμποδίζοντας κάποιους από τους διαδηλωτές να προχωρήσουν με τα αυτοκίνητά τους, οι οποίοι αντέδρασαν με φωνές και αποδοκιμασίες.

Τελικά, κάπου 100 αυτοκίνητα περικύκλωσαν το τοπικό καπιτώλιο και 200 άτομα κατέβηκαν στο γρασίδια μπροστά στο κτίριο με σημαίες και πλακάτ. Παρόμοιες, μικρότερες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το Όστιν του Τέξας, την πολιτεία της Νέας Υόρκης και το Μέρυλαντ, ενώ για σήμερα Δευτέρα προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις σε διάφορες πολιτείες.
Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει ομοσπονδιακό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, με τους τοπικούς κυβερνήτες να αποφασίζουν για την έκταση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού. Μάλιστα, 7 πολιτείες, όλες ελεγχόμενες από τους ρεπουμπλικανούς, αραιοκατοικημένες και με συγκριτικά λίγα κρούσματα, δεν έχουν εκδώσει οδηγίες “μείνετε σπίτι”, αν και στη Νεμπράσκα ως τις 31 Μαΐου θα παραμείνουν κλειστά τα κομμωτήρια, τα τατουατζίδικα και τα στριπ κλαμπ. Στην επίσης ρεπουμπλικανική και βαριά πληττόμενη από τον ιό Φλόριντα, εδώ και λίγες μέρες ισχύουν κάποια μέτρα χαλάρωσης, όπως το άνοιγμα των παραλιών. Σε πολιτείες με αυστηρότερα μέτρα, ρεπουμπλικανοί βουλευτές υποδαυλίζουν την ανυπακοή σε αυτά, όπως στο Άινταχο, όπου τοπικός βουλευτής αποκάλεσε τον κυβερνήτη “Μικρό Χίτλερ”, συγκρίνοντας το λοκντάουν με τη ναζιστική Γερμανία.
Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένα ενθαρρύνει τις διαμαρτυρίες κατά του λοκντάουν, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στους αντιπάλους του. Ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέιν Άινσλι, χαρακτήρισε “επικίνδυνη” τη στήριξη Τραμπ στις διαδηλώσεις και ισοδύναμη με ενθάρρυνση “στάσης” προς τους πολιτειακούς νόμους: “Δε θυμάμαι καμιά άλλη φορά όσο είμαι στην Αμερική να έχουμε δει τέτοιο πράγμα”, “έναν Αμερικανό πρόεδρο να ενθαρρύνει τους πολίτες να παραβούν το νόμο”.

Ο ηγέτης των ΗΠΑ επιμένει ότι οι ΗΠΑ είχαν την καλύτερη διαχείριση του θέματος “με την πιθανή εξαίρεση της Γερμανίας”, συνεχίζοντας να προωθεί σχέδιο σταδιακού ανοίγματος των επιχειρήσεων μετά την 1η Μαΐου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: