Νέος αποκεφαλισμός στη Γαλλία – Τρεις νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία στη Νίκαια

Η νέα επίθεση έρχεται να συμβάλει στο ήδη εξαιρετικά τεταμένο κλίμα στη χώρα, καθώς έρχεται λίγες μέρες μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί από 18χρονο φανατικό ισλαμιστή τσετσενικής καταγωγής.

Χωρίς τέλος η φρίκη στη Γαλλία, αφού πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε επίθεση στη βασιλική της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν, μετά από επίθεση μη δημοσιοποιημένων ακόμα στοιχείων ενός άνδρα με μαχαίρι. Ανάμεσα στα θύματα φέρεται να υπάρχει και μια γυναίκα που αποκεφαλίστηκε. Η αστυνομία μέσω τουίτερ επιβεβαίωσε ως τώρα την ύπαρξη δύο νεκρών και τη σύλληψη του υπόπτου. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο δράστης πυροβολήθηκε κατά τη σύλληψη και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Ο υπουργός εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, ενώ ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί ανακοίνωσε πως όλα δείχνουν πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Η νέα επίθεση έρχεται να συμβάλει στο ήδη εξαιρετικά τεταμένο κλίμα στη χώρα, που συν τοις άλλοις μπαίνει και σε νέο λοκντάουν λόγω εκτόξευσης των κρουσμάτων της πανδημίας, καθώς έρχεται λίγες μέρες μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί από 18χρονο φανατικό ισλαμιστή τσετσενικής καταγωγής. Ο Πατί είχε δείξει τα πολυσυζητημένα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στη διάρκεια μαθήματος ιστορίας, ενώ τη δολοφονία του ακολούθησε η αμφιλεγόμενη απόφαση κάποιων τοπικών αρχών να προβάλλουν τα σκίτσα σε δημόσια κτίρια της περιοχής τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: