Νέο κόμμα “κατά του κομμουνισμού” ιδρύει ο Μπολσονάρου στη Βραζιλία

Το ρεκόρ του Γρηγόρη Ψαριανού σπάει κατά πολύ ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, αλλάζοντας κόμμα για ένατη φορά στην πολιτική του καριέρα.

Από νέο μετερίζι συνεχίζει τον αντικομμουνιστικό του αγώνα ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου, αφού λόγω σκυλοκαβγάδων σχετικά με την προεκλογική χρηματοδότηση αποχώρησε πριν λίγες μέρες από το μέχρι πρότινος κόμμα του, το “Σοσιαλιστικό Φιλελεύθερο Κόμμα” (PSL).

Έτσι λοιπόν ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου, απόλυτα προσωποπαγούς και νεποτιστικού μορφώματος (καθώς θα συνηγείται με έναν από τους γιους του, το γερουσιαστή Φλάβιου), με τίτλο “Συμμαχία για τη Βραζιλία”. Με αυτό τον τρόπο, ο Μπολσονάρου κατορθώνει να αλλάξει πολιτική στέγη για ένατη φορά από την έναρξη της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Μπροστά σε εκατοντάδες οπαδούς του έξω από ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, ο Μπολσονάρου ανακοίνωσε ότι το κόμμα του έχει ως στόχο την καταπολέμηση “του κομμουνισμού, της παγκοσμιοποίησης και οποιασδήποτε ιδεολογίας αντίκειται στη φυσική τάξη”.

Υποσχέθηκε επίσης πως θα προωθήσει τις “χριστιανικές αξίες” και πως θα καταπολεμήσει τη διαφθορά. Απευθυνόμενος στο ακροατήριο λευκών κυρίως χριστιανών, ιδιαίτερα των σκληροπυρηνικών προτεσταντικών εκκλησιών της χώρας, το οποίο συνέβαλε πολύ στην εκλογή του, δήλωσε πως  «αναγνωρίζει τη θέση του Θεού στη ζωή, την ιστορία και την ψυχή του λαού της Βραζιλίας» , όπως και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, ενώ είναι ενάντια στις αμβλώσεις.

Η πρόκληση για το Μπολσονάρου τώρα είναι να συγκεντρώσει 500.000 υπογραφές σε εννέα το λιγότερο από τις 26 πολιτείες της χώρας, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει το κόμμα του στις εκλογές του επόμενου χρόνου. Όπως αναγνώρισε κι ο ίδιος, αν το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο δεν αναγνωρίσει τις ψηφιακές υπογραφές που ελπίζει να συγκεντρώσει χάρη στην έντονη παρουσία του μηχανισμού του στα ΜΚΔ της Βραζιλίας, αυτός ο στόχος θα είναι ανέφικτος. Ως σήμερα, ο εκλογικός νόμος απαιτεί τη συγκέντρωση αποκλειστικά και μόνο γραπτών υπογραφών.

Με πληροφορίες από dw.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: