Νέα δολοφονία στελέχους του ΚΚ Βενεζουέλας – Εκβιασμοί, αντικομμουνιστική προπαγάνδα και αποκλεισμοί εναντίον των κομμουνιστών

Εκφράζουμε εκ νέου την αλληλεγγύη μας με το ΚΚ Βενεζουέλας και την ΚΝ Βενεζουέλας που αγωνίζονται για υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια τόσο στην ντόπια αστική τάξη και τα όργανα της, όσο και στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Νέες εκλογές για την ανάδειξη κυβερνήτη (κάτι σαν περιφερειάρχης) έγιναν την περασμένη Κυριακή στην επαρχία Μπαρίνας της Βενεζουέλας μετά την ακύρωση της διαδικασίας στις 21/11/2021.

Με καταμετρημένο το 97,4%, επικράτησε ο υποψήφιος της αστικής αντιπολίτευσης, της λεγόμενης πλατφόρμας «Δημοκρατικής Ενότητας» Σ. Γκαρίδο με 55,36%, έναντι 41,27% του Χόρχε Αρεάσα, υποψηφίου του σοσιαλδημοκρατικού κυβερνητικού συνασπισμού «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος». Στο σύνολο της χώρας η κυβέρνηση ελέγχει 19 περιφέρειες και η αντιπολίτευση τις 4.

Και στη συγκεκριμένη επαρχία, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της χώρας, το ΚΚ Βενεζουέλας και η εκλογική συμμαχία Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική καταγγέλλουν ότι εξαπολύθηκαν εκβιασμοί και αντικομμουνιστική προπαγάνδα και με αστήριχτες κατηγορίες αποκλείστηκε από τις εκλογές ο υποψήφιός τους, εργάτης Αλνταμίρο Σανόα, ενώ δεν μπόρεσαν ούτε να τον αντικαταστήσουν.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Οσκαρ Φιγκέρα, και άλλα στελέχη του Κόμματος κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας στο Ανώτατο Δικαστήριο για την παραβίαση των πολιτικών συνταγματικών δικαιωμάτων, που γίνεται συστηματικά από τα κρατικά όργανα εναντίον των κομμουνιστών και άλλων δυνάμεων που αντιδρούν μαχητικά στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική.

(Πηγή: Εφημερίδα «Ριζοσπάστης»)

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα δολοφονία μέλους του ΚΚ Βενεζουέλας, του Χοσέ Ουρμπίνα. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονία του Χοσέ Ουρμπίνα, μέλους του ΚΚ Βενεζουέλας στην περιοχή Απούρε, στις 10 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την τρίτη δολοφονία μέλους του ΚΚ Βενεζουέλας σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο.

Ο  Χοσέ Ουρμπίνα ήταν μαχητικός κομμουνιστής που υπερασπιζόταν τα συμφέροντα του λαού στην περιοχή του. Είναι χαρακτηριστικό πως πρόσφατα είχε καταγγείλει δημόσια πως δέχεται απειλές για την ζωή του λόγω τη δράσης του και των καταγγελιών του ενάντια στην καταστολή και καταπίεση του λαού από την  ”Μπολιβαριανή Εθνοφρουρά”.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να τιμωρήσει άμεσα όλους τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των δολοφονιών των κομμουνιστών και να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και των πολιτικών δικαιωμάτων των αγωνιστών.

Εκφράζουμε εκ νέου την αλληλεγγύη μας με το ΚΚ Βενεζουέλας και την ΚΝ Βενεζουέλας που αγωνίζονται για υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια τόσο στην ντόπια αστική τάξη και τα όργανα της, όσο και στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλους τους συντρόφους, την οικογένεια και τους οικείους του  Χοσέ Ουρμπίνα».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: