Το ΝΑΤΟ ως ατραξιόν – πάρε κόσμε!

Μια φωτογραφία και η ιστορία της: Το ΝΑΤΟ γιορτάζει (:!) και εξαιρείται από τον κανόνα περί αφισοκόλλησης στη Γερμανία. Πάρε κόσμε όπλα και θεάματα…

Όποιος βρεθεί αυτές τις μέρες στα τουριστικά μέρη της περιοχής του Άαχεν (Aachen) και του Μενχενγκλάντμπαχ (Mönchengladbach) θα αντικρίσει σε κάθε ορατό σημείο των όμορφων τοπίων και γραφικών χωριών πλακάτ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ). Το θέαμα ξενίζει – όχι μόνο για το περιεχόμενο των πλακάτ αλλά και για το γεγονός ότι στα συγκεκριμένα μέρη αποφεύγεται η αφισοκόλληση ακόμη και όσον αφορά προεκλογικούς αγώνες ή συναυλίες καλλιτεχνών. Βλέπετε, οι Γερμανοί δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να χαλάσουν την αισθητική των τουριστών.

Το ΝΑΤΟ ως ατραξιόν – πάρε κόσμε!

Για το ΝΑΤΟ όμως υπάρχει εξαίρεση! Αιτία; Τα αερομεταφερόμενα ραντάρ AWACS που εδρεύουν στο Γκαϊλενκίρχεν (Geilenkirchen), μία κωμόπολη κοντά στο Άαχεν… γιορτάζουν (!;). Εκεί την πρώτη του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, η «ημέρα της ανοιχτής πόρτας». Οι πολίτες καλούνται να θαυμάσουν από κοντά τα υπερσύγχρονα όπλα και αεροσκάφη. Την επομένη θα υπάρξει γλέντι και χορός! Τα πλακάτ ενημερώνουν επίσης για την προπώληση εισιτηρίων και για τους χορηγούς – μιας συνεταιριστικής τράπεζας, τοπικά ΜΜΕ και τα γνωστά σε μας Media Markt.

Πάρε κόσμε – άρτο όπλα και θεάματα και τράβα μπρος στο δρόμο που χάραξε ο κάθε τέτοιος….

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: