Να γιατί η κυβέρνηση Μακρόν δε θέλει να φωτογραφίζουν την αστυνομία – Απίστευτη αγριότητα κατά φωτορεπόρτερ και διαδηλωτών στο Παρίσι

Ξανά στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής ο “εχθρός – λαός”, που διαδήλωσε με πρωτοφανή συμμετοχή παρά την πανδημία κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου Καθολικής Ασφάλειας που πρακτικά εξασφαλίζει ασυλία για τις βιαιοπραγίες ενστόλων.

Στις φλόγες βρίσκεται απόψε το Παρίσι, ανάμεσά τους και η τράπεζα της Γαλλίας στη Βαστίλη.

Η πρωτεύουσα της Γαλλίας συνταράσσεται από μια μεγαλειώδη κινητοποίηση ενάντια στον νόμο για την “Καθολική Ασφάλεια” που oυσιαστικά ποινικοποιεί τη δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού “με στόχο να βλάψει αστυνομικούς”, φιμώνοντας και απειλώντας με φυλακή και δυσβάστακτα πρόστιμα πρακτικά όποιον καταγγέλλει την αστυνομική βία. Μια βία διαρκή και απάνθρωπη, όπως απέδειξε για άλλη μια φορά το υλικό από κάμερες ασφαλείας που διέρρευσε στο διαδίκτυο, που δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό του μαύρου μουσικού παραγωγού Μισέλ Ζεκλέρ από τρεις αστυνομικούς, υπόθεση για την οποία μετά από την κατακραυγή, ανακρίνονται τέσσερις αξιωματικοί. Μπορεί ο Μακρόν να χαρακτήρισε “ντροπή” το συγκεκριμένο συμβάν για τη Γαλλία, χωρίς καμία ντροπή όμως έδρασαν, προφανώς με άνωθεν εντολές οι δυνάμεις καταστολής και απόψε, σε ένα κρεσέντο απανθρωπιάς και βιαιότητας.

Πολύ χαρακτηριστική είναι η σκηνή ενός διαδηλωτή που κυριολεκτικά σέρνεται από τα γαλλικά ΜΑΤ στο έδαφος μπροστά σε μια αύρα:

Επίσης φρίκη προκαλεί αντίστοιχη σκηνή με τραυματία διαδηλωτή, ο οποίος φέρεται να αναζητείται από δημοσιογράφους:

Στο στόχαστρο βρέθηκαν και δημοσιογράφοι, ακόμα και με την απειλή ευθείας βολής πλαστικών σφαιρών από αστυνομικούς:

Ενώ με πραγματική βαρβαρότητα χτύπησαν φωτορεπόρτερ Συριακής καταγωγής που προσπαθούσε να καταγράψει τα γεγονότα:

Όλο αυτό το όργιο καταστολής δεν εμπόδισε δεκάδες χιλιάδες κόσμου, 46.000 κατά τις επίσημες εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, που σαφώς είναι πάντα “συντηρητικές”, να κατέβει στο δρόμο τόσο στο Παρίσι, όσο και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Ποιος θα μας προστατέψει από την αστυνομία;” “Σταματήστε την αστυνομική βία” και “η δημοκρατία συντρίβεται”.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, οι διαδηλωτές έκαναν και ένα σκωπτικό χάπενινγκ, κρεμώντας κυριολεκτικά στα μανταλάκια τους βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο – έκτρωμα περί “Καθολικής Ασφάλειας:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: