Μυστικοί αστυνομικοί συλλαμβάνουν αγωνιστή κατά της ισραηλινής κατοχής στα γραφεία της εφημερίδας “Haaretz”

Ο Τζόναθαν Πόλακ είναι γνωστός αγωνιστής ενάντια στην κατοχή της Παλαιστίνης και ο λόγος που συνελήφθη είναι πως επανειλημμένα έχει αρνηθεί να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου για να εκδικαστεί υπόθεση που κίνησε εναντίον του ακροδεξιά εθνικιστική οργάνωση.

Ένα κράτος που ασκεί εδώ και δεκαετίες μια βάναυση κατοχή σε βάρος ενός ολόκληρου λαού δεν είναι καθόλου παράξενο ότι καταπιέζει και τους δικούς του πολίτες που αντιδρούν στις δολοφονικές του πρακτικές. Τελευταίο κρούσμα η σύλληψη του Τζόναθαν Πόλακ στο χώρο εργασίας του το πρωί της Δευτέρας, από μυστικούς αστυνομικούς του Ισραήλ. Ο Πόλακ είναι γνωστός αγωνιστής ενάντια στην κατοχή της Παλαιστίνης και ο λόγος που συνελήφθη είναι πως επανειλημμένα έχει αρνηθεί να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου για να εκδικαστεί υπόθεση που κίνησε εναντίον του ακροδεξιά εθνικιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τρεις άνδρες μπήκαν στα γραφεία της εφημερίδας Haaretz στο Τελ Αβίβ, όπου ο Πόλακ εργάζεται ως γραφίστας και τον συνέλαβαν, ενώ ο ίδιος υποστήριξε αργότερα ότι περίπου 15 αστυνομικοί κατέφτασαν συνολικά στο σημείο.

Η μήνυση της ακροδεξιάς οργάνωσης “Αντ Καν” έγινε το Δεκέμβρη του 2018 και περιλαμβάνει συνολικά τρεις Ισραηλινούς, ανάμεσά τους και ο Πόλακ, για τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρίες στα σύνορα με τη Δυτική Όχθη. Οι κατηγορίες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι αγωνιστές, ήταν εκείνες της “επίθεσης σε στρατιώτες των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και συνοριοφυλάκων”.

Η Αντ Καν λειτουργεί καθαρά παρακρατικά, αναλαμβάνοντας δράση εκεί που οι επίσημες αρχές “διστάζουν” να στοχοποιήσουν απευθείας αγωνιστές. Τα τελευταία χρόνια μέλη της οργάνωσης έχουν διεισδύσει σε ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ, καταγράφοντας τις κινήσεις των μελών τους με κρυφές κάμερες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: