Μήνυμα αλληλεγγύης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας στον ελληνικό λαό για τις πυρκαγιές

Την αμέριστη συμπαράστασή τους και την πρόθεση να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ανακούφιση των πληγέντων δηλώνουν οι Τούρκοι κομμουνιστές με ανακοίνωση του TKP.

Τη στήριξή τους στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό εκφράζει με μήνυμά του το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και του καπιταλιστικού κέρδους για την τραγωδία, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του να συνδράμουν με κάθε τρόπο τα θύματα.

Καλούμε τους φίλους και συντρόφους μας να συμπαρασταθούν στον Ελληνικό λαό!

Στη γειτονική μας χώρα την Ελλάδα, μια πυρκαγιά πήρε δεκάδες ζωές, ενώ εκατοντάδες επλήγησαν και τραυματίστηκαν από τη χειρότερη καταστροφή της δεκαετίας. Παρά τις τεράστιες προσπάθειες, η φωτιά ακόμα συνεχίζεται κι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους αυξάνεται. Παρότι οι κρατικές αρχές ισχυρίζονται πως η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από κάποιους ανθρώπους με μοχθηρές προθέσεις, ξέρουμε από τη χώρα μας πως σε παρόμοιες καταστροφές, τέτοιοι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί χρησιμοποιούνται για να μετριάσουν τις αντιδράσεις των ανθρώπων.

Δεν έχουμε ακόμα επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το πώς συνέβη η φωτιά. Ανεξαρτήτως όμως από το τι συνέβη, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός πως το κατεστημένα παραμένει ανοιχτή θύρα σε τέτοιες τραγωδίες. Είναι πλέον πολύ οικείο σενάριο στους λαούς και των δύο χωρών πως οι πυρκαγιές “εργαλειοποιούνται” για να μετατρέψουν δημόσια γη και ιδιοκτησία άχρηστη προς όφελος της χρήσης τους από καπιταλιστές.

Στο μεσοδιάστημα, οι απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή τέτοιων καταστροφών εγκαταλείπονται χάριν της απληστίας του κεφαλαίου για κέρδος και γιατί το κράτος πλέον δεν αναλαμβάνει την ευθύνη προστασίας των πολιτών του. Όπως είδαμε πρόσφατα στη σιδηροδρομική καταστροφή της Τουρκίας, οι ζωές των ανθρώπων υπολογίζονται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Είναι αναγκαίο σε αυτή την πυρκαγιά να ταυτοποιήσουμε με πλήρη διαύγεια όλα τα μέτρα που πάρθηκαν και παραλείφθηκαν.

Μοιραζόμαστε τη μεγάλη θλίψη του ελληνικού λαού, και δηλώνουμε πως είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε τη διαδικασία επανάκαμψης με κάθε μέσο. Καλούμε όλους τους φίλους και συντρόφους να συμπαρασταθούν στον ελληνικό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

Η Κεντρική Επιτροπή

24.7. 2018

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: